13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDosarul Lupu, spalat la politia NUP

Dosarul Lupu, spalat la politia NUP

Primarul orasului Moldova Noua a fost scos de sub urmarire penala de politistii doljeni dupa ce a ucis din culpa doi oameni. Pe 3 aprilie 2003, Matei Lupu, la volanul autoturismului Nubira cu numarul de inmatriculare CS-90-GUV, a spulberat un muncitor de la DOLJCHIM Craiova. In urma impactului deosebit de violent, victima a rupt capota masinii si l-a omorit pe pasagerul din dreapta primarului. La fata locului s-a constatat ca autoturismul rulase cu mult peste limita de viteza, dar pe durata anchetei, acul vitezometrului s-a pierdut din vedere. Politistii doljeni au concluzionat ca primarul nu a incalcat nici o regula de circulatie si au trimis dosarul la Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova, cu propunere de neincepere a urmaririi penale! Familia muncitorului ucis pare a se resemna cu explicatia ca primarul are proptea politica, afaceri si suficienti bani ca sa scape basma curata.

Pe 3 aprilie 2003, Stefan Dan Tritescu, salariat la DOLJCHIM Craiova, se indrepta spre serviciu impreuna cu mai multi colegi. La 6.30 dimineata, muncitorii au coborit din autospeciala care i-a transportat spre locul de munca si au traversat in grup DE 70. In acel moment, autoturismul Daewoo Nubira, cu numarul de inmatriculare CS-90-GUV, care se deplasa cu viteza excesiva spre Bucuresti, a intrat in grupul de muncitori si l-a lovit in plin pe Stefan Tritescu. In urma impactului deosebit de violent, acesta a fost aruncat pe capota si, dupa ce a intrat prin parbriz, a iesit prin luneta din spate, rupind cu corpul sau plafonul de tabla al autoturismului. Stefan Tritescu a murit pe loc, iar pasagerul din dreapta al Nubirei, Pavel Secularian, de 20 de ani, a fost grav ranit. Transportat imediat la Sectia terapie intensiva a Spitalului de Urgenta Craiova in stare de coma, cu multiple traumatisme craniene, tinarul a decedat la scurt timp dupa producerea accidentului, medicii nemaiputind face nimic.

Mortii sint vinovati

Lucratorii Biroului Politiei Rutiere Craiova i-au intocmit dosar penal primarului Matei Lupu pentru ucidere din culpa. Cercetarile s-au finalizat insa intr-un mod cit se poate de ciudat si favorabil edilului sef din Moldova Noua: dupa ce a omorit doi oameni, el a fost gasit de politistii doljeni nevinovat. Dupa finalizarea cercetarilor, dosarul in care Matei Lupu era acuzat de ucidere a plecat din IJP Dolj la Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova, cu propunere de neincepere a urmaririi penale. Asta pentru ca anchetatorii au stabilit ca, dupa ce a intrat in grupul de muncitori de la Doljchim, a imprastiat creierii unuia dintre acestia pe zeci de metri, accidentindu-l si omorindu-l si pe tovarasul de drum al soferului, conducatorul auto nu a incalcat nici o regula de circulatie. „In urma expertizei tehnice auto efectuate la autoturismul Daewoo Nubira cu numarul de inmatriculare CS-90-GUV s-a stabilit ca Matei Lupu, soferul autoturismului, nu a incalcat nici o regula de circulatie. Stefan Trutescu s-a angajat in traversarea strazii prin loc nepermis si fara sa se asigure, iar pasagerul din dreapta al autoturismului, Pavel Secularian, a suferit leziuni usoare si a decedat ca urmare a complicatiilor care au survenit ulterior“, a declarat Florentina Popescu, ofiter de relatii cu presa din cadrul IJP Dolj.

Astfel au stabilit politistii doljeni nevinovatia primarului si culpa mortilor: angajatul SC DOLJCHIM, accidentat mortal, este vinovat ca a traversat la zece metri de trecerea de pietoni, iar cealalta persoana ranita grav in urma accidentului, Pavel Secularian, care a ajuns la spital in coma, era, in opinia anchetatorilor doljeni, usor ranit.

Inmormintarea muncitorului – facuta de colegi

Tudor Dumbrava, seful sectiei Hidro din cadrul combinatului DOLJCHIM Craiova, a spus ca inmormintarea lui Stefan Trutescu a fost posibila datorita marinimiei colegilor de serviciu: „Cel care l-a accidentat pe Stefan nu s-a ocupat de nimic. Am auzit ca era ceva mare, dar nu a contribuit cu nimic la inmormintare. Pe Stefan l-au ingropat colegii“, a declarat seful direct al victimei primarului din Moldova Noua.

Familia lui Stefan Trutescu spune ca se astepta sa nu i se intimple nimic celui care le-a omorit ruda: „Am auzit ca a scapat soferul. Asa se intimpla intotdeauna: mortu’ e vinovat. Cel care conducea masina care l-a omorit pe Stefan era primar, cu politica, avea afaceri, bani… Nu mai stim nimic de el. Am auzit ca i-ar fi dat o suma de bani copilului lui Stefan, dar nu stiu sigur. Oricum, ne asteptam sa scape, ca asa se intimpla. Stefan e in pamint si ala care l-a omorit este bine mersi“, a spus Dana Elena Pirvulescu, sora lui Stefan Trutescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS