21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecatorul Dan Spinu, cercetat de PNA pentru coruptie

Judecatorul Dan Spinu, cercetat de PNA pentru coruptie

Un judecator de la Curtea de Apel Craiova, care este si membru al Asociatiei Magistratilor din Romania – filiala Dolj, este cercetat pentru coruptie, de procurori ai Parchetului National Anticoruptie, informeaza Biroul de relatii cu presa al PNA.

„Din actele de sesizare, care stau la baza acestui dosar, rezulta ca faptele de coruptie pentru care este cercetat magistratul Dan Spinu se refera atit la perioada in care acesta a functionat la Tribunalul Dolj, cit si la cea in care a fost la Curtea de Apel Craiova.

Infractiunile care fac obiectul cercetarilor releva ca judecatorul are legaturi cu oameni de afaceri din Doj, cercetati in mai multe dosare penale, precum si cu persoane din lumea interlopa a etniei romilor“, se arata in comunicatul PNA.

„Activitatea infractionala a judecatorului depaseste zona de competenta a Curtii de Apel Craiova, existind indicii ca acesta a facut demersuri pentru influentarea unor solutii si la alte instante din tara, prelevindu-se de calitatea pe care o detine in cadrul Asociatiei Magistratilor“, se afirma in comunicatul PNA.

Anchetatorii au fost sesizati si in legatura cu faptul ca, in 2002, judecatorul Dan Spinu a facut parte dintr-un complet de judecata care a dispus punerea in libertate a unui inculpat cercetat in stare de arest preventiv, in schimbul sumei de 20.000 de euro.

Activitatea infractionala cuprinde si un alt segment, cel al invatamintului universitar, unde judecatorul activeaza, existind date ca Spinu ar fi savirsit fapte de coruptie si in acest domeniu.

Potrivit PNA, procurorii au efectuat actele de urmarire penala intr-o doara, magistratul urmind sa fie audiat si, eventual, confruntat cu persoanele care sustin ca i-ar fi dat diferite sume de bani pentru a le rezolva unele afaceri sau dosare aflate pe rolul instantelor de judecata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS