11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Stiri diverse

Comprese cu miere pentru ochi obositi

Persoanelor care isi solicita in mod deosebit ochii, medicina traditionala le recomanda folosirea compreselor cu ceai de musetel sau de pelin. Pentru ochii obositi un efect deosebit il au, de asemenea, compresele cu miere. Pentru acestea se dizolva o lingurita de miere intr-o jumatate de pahar cu apa. Amestecul se da in clocot si se lasa sa se raceasca. Se aplica pe ochi compresele caldute.

Decoct de brusture si galbenele impotriva caderii parului

Caderea parului este o problema care afecteaza in special barbatii. Un remediu recunoscut de medicina naturista este decoctul din brusture si galbenele. Decoctul de realizeaza dintr-o cantitate de 20 g de brusture si 10 g de galbenele care se fierb intr-un litru de apa. Solutia astfel realizata se foloseste pentru spalarea capului de doua ori pe saptamina. Tratamentul este benefic si in cazul bolilor de piele.

Infuzia de rosmarin trateaza impotenta si tensiunea oscilanta

Rosmarinul este una dintre plantele ale caror virtuti terapeutice sint cunoscute inca din Antichitate. Medicina traditionala recomanda folosirea acestei plante pentru tratarea hepatitei, insuficientei hepatice, impotentei si tensiunii arteriale oscilante. Remediul consta intr-o infuzie din 2,5 lingurite de planta la 250 ml de apa clocotita. Infuzia se bea pina la disparitia acestor probleme. Rosmarinul mai este cunoscut, de asemenea, pentru actiunea stimulativa asupra activitatii cerebrale, de ameliorare a astmului, a sinuzitei, migrenelor si durerilor reumatice.

Tinctura de laptuci scade nivelul glicemiei cu 30 la suta

Pentru scaderea glicemiei in cazul persoanelor bolnave de diabet, medicina naturisa recomanda folosirea tincturii de laptuci. Tinctura se obtine punind la macerat o cantitate egala de laptuci proaspete si de alcool. Dupa ce amestecul a stat la macerat timp de patru zile, se strecoara si se pune intr-o sticla de culoare inchisa, care se astupa cu un dop. Se iau 60 de picaturi in putina apa, de trei ori pe zi, inainte de fiecare masa. Conform specialistilor, tratamentul scade nivelul glicemiei la diabetici cu 30 la suta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS