10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalConferinta Nationala de Psihiatrie de la Craiova

Conferinta Nationala de Psihiatrie de la Craiova

• Prof. univ. dr. Tudor Udristoiu, sef al Clinicii de Psihiatrie si prorector al Universitatii de Medicina si Farmacie Craiova, amfitrionul manifestarii, ne-a declarat ca o treime din populatia tarii noastre ar trebui sa beneficieze de ajutor psihiatric…

In perioada 25-27 octombrie, la Craiova va avea loc Conferinta Nationala de Psihiatrie, cu tema: „Terapie si management in psihiatrie“, care se va desfasura sub auspiciile Asociatiei Psihiatrice Romane, Asociatiei Romane de Psihofarmacologie, Fundatiei PRO si Clinicii de specialitate din localitate.

Manifestarea, prima de acest gen in Cetatea Baniei, al carei amfitrion este cunoscutul prof. univ. dr. Tudor Udristoiu, sef al Clinicii de Psihiatrie si prorector al Universitatii de Medicina si Farmacie din Craiova, va reuni toate personalitatile de prim-rang din tara noastra, ca si o serie de invitati de prestigiu din SUA, Franta, Germania, Austria si Cehia.

Cu aceasta ocazie, va fi lansat si primul numar al Revistei Romane de Psihofarmacologie, al carei Colegiu de redactie ii are in fruntea sa pe prof. univ. dr. Tudor Udristoiu (editor-fondator), conf. univ. dr. Mihai Gheorghe (redactor-sef, sef al Clinicii de Psihiatrie din cadrul Spitalului Militar Central Bucuresti) si prof. univ. dr. Dragos Marinescu (redactor sef adjunct, prodecan al Facultatii de Medicina Craiova).

Organizatorii isi doresc ca respectiva intrunire sa se constituie intr-un adevarat forum dedicat ameliorarii tratamentului si, mai ales, calitatii vietii bolnavilor din Romania, intr-un update al informatiilor si al schimbului de idei si experienta. Numai in acest mod se poate aduce Psihiatria Romaneasca pe locul pe care il merita, la acest inceput de secol, in „Anul Sanatatii Mintale“, numai in acest mod se poate lupta pentru drepturile si demnitatea pacientilor.

Dupa cum ne marturisea profesorul Udristoiu, studiile epidemiologice (nationale si internationale) au demonstrat, de-a lungul timpului, ca aproximativ o treime din populatia Romaniei ar trebui sa beneficieze de ajutor psihiatric. Prin asta insa nu trebuie sa se inteleaga ca unul din trei este nebun, ci ca posibilitatile acestui ajutor acopera o arie mult mai larga din viata oamenilor si a societatii, Psihiatria devenind, din ce in ce mai mult, o ramura stiintifica de mare importanta, adresata colectivitatilor umane.

Intr-un studiu realizat, la Craiova, in anul 1980, s-a stabilit ca 15,33% din populatie suferea de o boala psihica, iar 18,33% prezenta tulburari periodice izolate, neincadrabile in astfel de afectiuni.

Comitetul stiintific al Conferintei are urmatoarea componenta: Tudor Udristoiu, Petre Boisteanu, Vasile Chirita, Mircea Dehelean, Gheorghe Grecu, George Ionescu, Mircea Lazarescu, Rodica Macrea, Dragos Marinescu, Alexandru Olaru, Vasile Predescu, Aurel Romila, Alexandru Secareanu, Victor Voicu, Gavril Cornutiu, Mihai Gheorghe, Aurel Nirestean, Dan Prelipceanu, iar cel de organizare este format din Luminita-Carmen Slavu, Gheorghe Badescu, Stela Arsene, Costin Streba, Elena Stefan, Anca Chirita, Andreea Dumitrascu.

Secretariatul este asigurat de Oana Panait, Minodora Dumitrescu, Constantin Magaon, Silvia Ristea, Ileana Iordache, Nicoleta Mondea, Mihaela Vasilescu si Eduard Bondoc.

Limbi oficiale: romana si engleza!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS