13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieŞcoli din Dolj, în licitaţie pentru modernizări sau extindere

Şcoli din Dolj, în licitaţie pentru modernizări sau extindere

Licitaţii în ultimele zile ale anului trecut sau primele zile ale acestui an pentru lucrări la şcoli din judeţul Dolj. Investiţiile sunt finanţate din fonduri europene sau fonduri de la bugetul de stat. Una dintre unităţile şcolare care este în licitaţie este din Craiova.

Şcoala Gimnazială Amărăştii de Sus din judeţul Dolj ar avea 2.221.423 de lei pentru proiectarea cu execuţie necesară pentru reabilitarea şi modernizarea clădirii. Licitaţia pentru acest obiectiv a fost lansată la finele anului trecut de administraţia locală şi este în derulare. Până acum, pentru acest obiectiv s-au înscris două firme, iar primarul spune că dacă nu vor fi contestaţii, lucrările vor începe în primăvară sau cel târziu în vara acestui an. „Proiectul de reabilitare şi modernizare vizează investiţii ample care cuprind inclusiv schimbarea instalaţiilor electrice, a instalaţiilor sanitare, dar şi schimbarea mobilierului. Deocamdată suntem în licitaţie şi ultima zi de depunere a ofertelor este 11 ianuarie. Nu ştim când vom demara lucrările pentru că depinde foarte mult dacă vor fi contestaţii la această licitaţie. Dacă nu ar fi contestaţii, am putea începe modernizarea în primavară sau cel târziu în vară. Şcoala are nevoie de aceste investiţii pentru că ultimele lucrări au fost de întreţinere şi au fost făcute în 2008. Banii pentru reabilitarea şi modernizarea şcolii în acest an sunt asiguraţi prin programul PNDL 2“, a spus Valentin Roşiu, primarul comunei Amărăştii de Sus. Potrivit acestuia, la Amărăştii de Sus învaţă peste 250 de copii.

Eficientizare energetică la Pleniţa

Investiţii se anunţă şi la Pleniţa, la unităţile şcolare din subordinea Liceului Teoretic „Constantin Nicolae Plopşor“. Administraţia locală organizează licitaţie pentru servicii de proiectare tehnică pentru obiectivul de investiţii „Creşterea eficienţei energetice a şcolii gimnaziale din cadrul Liceului Teoretic «Constantin Nicolae Plopşor»“. Suma alocată este de 58.347 de lei. Ofertele au fost depuse până pe 4 ianuarie. „S-au înscris trei firme. Încă nu am deschis ofertele. Pentru lucrările de eficientizare energetică avem 2.600.000 de lei. Finanţarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional. Aceste lucrări se vor derula până în 2020. În şcoala respectivă învaţă peste 250 de copii, şcolari şi elevi de gimnaziu“, a spus primarul comunei Pleniţa, Mihai Puiu Calafeteanu. Potrivit edilului, în perioada următoare se va derula o altă licitaţie pentru lucrări de modernizare a unei clădiri destinate învăţământului primar, banii fiind asiguraţi prin programul PNDL 2.

Se extinde şcoala din Popoveni

O altă unitate şcolară care se află în licitaţie este Şcoala Popoveni, structură a Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Bibescu“ din Craiova. Licitaţia a fost lansată ieri chiar de unitatea de învăţământ, care are alocată suma de 1.151.387 de lei. Lucrările vizează consolidarea corpului existent, dar şi extinderea şcolii cu un corp și realizarea unei instalaţii de alimentare cu apă potabilă. La interior sunt vizate lucrări pentru instalaţii electrice, sanitare, termice şi de ventilatie, sistem de detecţie şi avertizare incendiu. Conform licitaţiei, la exterioare se vor face lucrări la locul de joacă, împrejmuire, alee de acces, platformă de gunoi. Ofertele pentru acest obiectiv se depun până pe 1 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS