14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieElev de la Colegiul „Frații Buzești”, medalie de bronz la olimpiada din Thailanda

Elev de la Colegiul „Frații Buzești”, medalie de bronz la olimpiada din Thailanda

Florian Călina, elevul Colegiului Național „Frații Buzești din Craiova, a obținut medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Științele Pământului din Thailanda

Elevii Colegiului Național „Frații Buzești“ din Craiova continuă performanțele la olimpiadele internaționale. Florian Călina, elev în clasa a XII-a, a obținut medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului, care s-a desfășurat în perioada 8-17 august la Mahidol, University Kanchanaburi Campus din Thailanda. „La Olimpiada de Științe ale Pământului au participat patru elevi din România care au fost medaliați. Florian Călina, elevul Colegiului Național «Frații Buzești», a obținut medalie de bronz alături de alți doi elevi, Andrei Marin, din București, și Mircea Lupuleasa, din Iași. Din echipă a făcut parte şi elevul Alexandru Slavoia, din Oradea, care a obţinut medalie de argint. Candidații premiaţi au susținut două teste scrise și patru probe practice, legate de cunoștințe generale din disciplinele geologie, meteorologie, astronomie și hidrologie, cât și identificarea tipurilor de roci minerale. Olimpiada pentru Științe ale Pământului este una dintre competițiile internaționale care pun accent pe munca în echipă“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Dolj.
Rezultatul lui Florian Călina se adaugă la palmaresul medaliilor obținute de elevii buzeșteni în luna iulie, când Emanuel Dicu a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada din Iacuția, Rusia, Alexandra Udriștoiu a luat medalie de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Seniori, care s-a desfășurat la Timișoara, și Diana Gabroveanu a obținut medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Biologie din Iran.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS