16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatiePeste 100 de posturi pentru învățători și educatori în Dolj

Peste 100 de posturi pentru învățători și educatori în Dolj

Inspectoratul Școlar Județean Dolj a publicat lista posturilor vacante și rezervate pe care le va repartiza în ședințe publice. Cele mai multe catedre sunt la învățământul preșcolar și primar, fiind publicate 135 de posturi atât la unități școlare din Craiova, cât și din județ. Ședințele publice de repartizare se vor derula începând cu 20 august și la ele vor avea acces atât cadrele didactice titulare care vor să se detașeze sau să soluționeze restrângerea activității, cât și cele care au participat la examenul scris din această vară.

Școlile și grădinițele au transmis posturile pe care le au disponibile pentru anul școlar următor, cea mai mare ofertă fiind la învățători și educatoare. În județul Dolj, în grădinițe nu sunt ocupate 65 de catedre. În Craiova, cele mai multe posturi libere sunt la grădinițele cu program prelungit „Voiniceii“, „Phoenix“, „Ion Creangă“, „Dumbrava Minunată“, „Căsuța cu Povești“ și „Piticot“.
Și la învățământul primar sunt 70 de catedre vacante. În Craiova, printre unitățile școlare care au nevoie de învățători se numără Colegiul Național „Elena Cuza“, Colegiul Național „Carol I“, Colegiul Național „Frații Buzești“ și Școala Gimnazială „Mihai Viteazul“. Dar nu numai la școli și grădinițe sunt posturi vacante.
Și la învățământul gimnazial și liceal sunt unități școlare la care profesorii vor fi stabiliți după ședințele publice de la Inspectoratul Școlar Județean Dolj. La limba și literatura română, de exemplu, pe lângă fracțiunile de normă libere sunt și două posturi vacante, unul la Școala Gimnazială Rojiște și altul la Școala Gimnazială Lipovu. Și la matematică sunt opt posturi vacante, la Colegiul Tehnic „Ștefan Milcu“ din Calafat, Colegiul Național „Frații Buzești“, Liceul Tehnologic „Ștefan Anghel“ Băilești, Colegiul Național „Ștefan Velovan“, Școala Gimnazială „Mihai Viteazul“ Craiova, dar și la școlile din Breasta, Castranova și Plenița. Și la chimie sunt cinci norme întregi la Liceul „Matei Basarab“, la Colegiul Tehnic de Arte și Meserii „Constantin Brâncuși“, Liceul Tehnologic Auto, Liceul Tehnologic „George Bibescu“ și Liceul „Henri Coandă“ din Craiova. Și exemplele pot continua și pentru disciplinele fizică, religie, educație fizică și sport, muzică, limbi străine și profesori pentru instruire practică. Prioritari pe aceste posturi sunt profesorii titulari care au intrat în restrângere de activitate și nu au primit post, dar și titularii care au posturi, dar care vor să predea într-o unitate școlară mai apropiată de domiciliu și cer detașarea. De asemenea, posturile care vor rămâne libere se vor distribui cadrelor didactice care au participat la concursul de anul acesta, prioritari fiind candidații care au obținut note peste 7.
Ședințele publice se vor desfășura începând cu 20 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS