16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieColegiul Tehnic de Industrie Alimentară trece la învățământul dual

Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară trece la învățământul dual

Înființat în 1963, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Craiova a serbat ieri, la Casa Universitarilor 55 de ani de la înființare. Cu acest prilej, reprezentanții școlii au precizat că unitatea face un nou salt și include învățământul dual în oferta educațională pentru admitere.

Elevi, profesori în activitate, dar și pensionari, absolvenți, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Dolj, manageri de școli, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri care contribuie la pregătirea practică și angajarea cursanților au fost prezenți ieri la Casa Universitarilor pentru a marca 55 de ani de la înființarea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Craiova. Această unitate școlară a fost înființată în 1963 cu denumirea de Centrul Școlar al Ministerului Industriei Alimentare și a pregătit muncitori calificați, maiștri și tehnicieni în domeniile cerute de vreme. După 10 ani și-a schimbat titulatura și a devenit Liceul de Industrie Alimentară Craiova pentru ca în 1977 să devină Liceul Industrial Nr. 6. În 1992 și-a schimbat din nou denumirea în Grupul Școlar de Industrie Alimentară, iar în anul școlar 2001-2002 a preluat în titulatură numele chimistului Ilie Murgulescu. Denumirea actuală este din 2008. De-a lungul timpului, liceul a adaptat specializările la cerințele societății. „Sunt 55 de ani de formare în domeniul formării profesionale umane și de integrare pe piața muncii. Nevoia de supraviețuire într-o societate cu un dinamism incontrolabil a impus adaptarea unor specializări conform cerințelor, oferindu-le absolvenților posibilitatea de a se forma la standardele angajatorilor. De asemenea, baza materială a fost adaptată, fiind modernizate atât clasele, cât și laboratoarele. Elevii au avut parte și de schimburi de experiență în Portugalia, Spania și Bulgaria. Suntem deja o școală de tradiție pentru specializările pe care le avem la liceu în domeniile industrie alimentară, mecanică, alimentație publică”, a spus Valeria Ghivercea, profesor de discipline tehnice. Și adaptarea la nou continuă. „Din acest an în oferta educațională a fost inclus și învățământul dual pentru specializările ospătar și bucătar. Elevii vor avea posibilitatea să facă practică la restaurante de la Băile Herculane”, a mai spus profesorul Valeria Ghivercea.
Potrivit dascălilor, la această unitate școlară învață peste 1.300 de elevi, existând, pe lângă liceu, și învățământ primar, gimnazial precum și școală de maiștri. O parte din elevi reușesc să facă și performanță atât la olimpiadele pe discipline tehnice, dar și la diverse concursuri artistice și lingvistice. „Performanță fac atât elevii de gimnaziu, cât și de liceu. De exemplu, avem o elevă de clasa a VII-a care a obținut mențiune la Olimpiada Județeană de Limba engleză. Sunt și elevi de clasa a X-a care au obținut premiul II la un concurs național de creație și un alt elev de clasa a XI-a care a obținut premiu I la un concurs național de creație”, a spus Valeria Ghivercea, profesor de discipline tehnice.
Elevii cu performanțe au fost premiați. De asemenea, elevii din ultimul an de liceu au avut parte de o festivitate de absolvire în cadrul căreia au predat cheia succesului pentru următoarele promoții. Momentul a fost urmat de un program artistic susținut de liceeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS