6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Workshop "Young In Europe" la Liceul Teoretic Tudor Arghezi

Craiova: Workshop „Young In Europe” la Liceul Teoretic Tudor Arghezi

Asociația April Hub Craiova a organizat, ieri, în parteneriat cu Liceul Teoretic Tudor Arghezi workshopul Young In Europe, iar 30 de elevi au descoperit, astfel, valorile ce construiesc Europa, dar și principiile democrației.
„Workshopul a început cu un joc pentru a ne cunoaște mai bine, apoi am prezentat pe scurt valorile europene și principiile democrației. În ultima parte a workshopului elevii împărțiți în echipe au construit din hârtie și scoci un turn, pe care au scris cel puțin 5 valori europene. Echipa care a terminat prima turnul a fost premiată simbolic.”, precizează Andreea Melinescu, coordonator al workshopului.
Evenimentul se desfăşoară în cadrul proiectului Promotori pentru democraţie europeană (ediţia a IV-a), desfăşurat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Asociaţia Pro Democraţia (APD) şi Group of the European Youth for Change (GEYC).
„Astfel de activități au loc în mai multe orașe din România, în perioada 4 – 25 mai. Urmând ca în luna octombrie să participăm la Forumul democraţiei europene, în București, unde vom prezenta rezultatele activităților de la nivel local, apoi vom participa la diverse dezbateri cu decidenţi politici la nivel naţional şi european.”, adaugă Andreea Melinescu.

Proiectul Promotori pentru democraţie europeană îşi propune să implice în fiecare an câte 30 de tineri în promovarea democraţiei şi a valorilor care îi unesc pe cetăţenii Uniunii Europene, cu scopul de a informa organizaţiile de tineret din România cu privire la rolul și modul de funcționare a instituțiilor Uniunii Europene, promovarea importanței democrației parlamentare europene și a participării democratice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS