10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Au început probele de aptitudini și verificare a cunoştinţelor de limbă modernă

Dolj: Au început probele de aptitudini și verificare a cunoştinţelor de limbă modernă

1789 elevi de clasa a VIII-a vor susține, în perioada 16-18 mai, în vederea admiterii la liceu, probele de aptitudini și verificare a cunoştinţelor de limbă modernă.
Astăzi, 16 mai 2018, au început la Colegiul ”Ștefan Odobleja” probele de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă, cu susținerea probei la limba și literatura engleză. Pentru susținerea acestei probe s-au înscris 839 elevi.
În conformitate cu art. 4 alin.2 din O.M.E.N. nr. 4794/31.08.2017 “candidații care promovează, pe parcursul învățământului gimnazial, examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine pot solicita recunoașterea și echivalarea rezultatelor obținute la aceste examene cu proba de verificare a cunoștințelor de limbă modernă pentru admiterea în clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulație internațională”. În județul Dolj, echivalarea rezultatelor s-a realizat astfel:
– 249 candidați și-au echivalat proba de limba engleză
– 11 candidați și-au echivalat proba de limba franceză
– 7 candidați și-au echivalat atât proba la limba engleză cît și proba la limba franceză.
Desfășurarea acestor probe, organizată de ISJ Dolj, a început astăzi, 16 mai 2018 și se va realiza până la data 18 mai 2018, în următoarele centre:
1.Colegiul Naţional Pedagogic ”Ştefan Velovan” Craiova, profil pedagogic;
2.Liceul De Arte „Marin Sorescu” Craiova, profil artistic;
3.Liceul Teologic Adventist Craiova, profil teologic teologie adventistă;
4.Seminarul Teologic Ortodox “Sf. Grigorie Teologul” Craiova, profil teologic teologie ortodoxă;
5.Colegiul Tehnic Energetic Craiova, profil sportiv, pentru fotbal;
6.Colegiul Național “Nicolae Titulescu” Craiova, profil sportiv, pentru volei;
7.Liceul Cu Program Sportiv ”Petrache Trişcu” Craiova, profil sportiv, pentru scrimă;
8.Clubul Sportiv Școlar(str. Gh. Doja nr. 1), profil sportiv, pentru handbal și baschet;
9.Clubul Sportiv Școlar (str. N. Titulescu nr. 22 A), profil sportiv, pentru tenis de masă;
10.Facultatea de Educație Fizică și Sport (str. Brestei nr.156), profil sportiv, pentru atletism.
1182 candidaţii au optat pentru clasele cu predare în mod bilingv. Aceștia vor susţine probele de verificare a cunoştinţelor la limbile moderne în perioada 16-18 mai 2018, la Colegiul ”Ștefan Odobleja” Craiova.
Candidaţii care optează pentru clasele cu predare în mod bilingv vor participa la repartizarea computerizată şi vor putea completa opţiuni dacă au susţinut probe de verificare a competențelor lingvistice şi au obţinut cel puţin nota 6,00.
Pentru probele de aptitudini, la profilul învățător-educator, rezultatul fiecărei probe se apreciază cu “admis” sau “respins”. Respingerea la o probă atrage după sine obţinerea calificativului ”respins” la probele de aptitudini.

Candidații înscriși la Colegiul Național Militar ”Tudor Vladimirescu” susțin în data de 18 mai o probă eliminatorie cu durata de 3 ore, care constă într-un test grilă de evaluare a cunoștințelor la disciplinele Limba și literatura română, Geometrie și Algebră. Sunt declarați ”ADMIS” la proba eliminatorie, candidații care obțin la testul grilă cel puțin nota 6,00. Notele obținute de aceștia se iau în considerare la calculul mediei finale de admitere. Candidații care au obținut la testul de tip grilă mai puțin de nota 6,00 sunt declarați ”RESPINS”și urmează să participe la evaluarea națională și repartizarea computerizată în instituțiile de învățământ existente în rețeaua școlară.
Cu excepția C.N. Ștefan Velovan, unde rezultatul fiecărei probe se apreciază cu “admis” sau “respins”, la celelalte unități de învățământ unde s-au susținut probe de aptitudini, rezultatele la probele de aptitudini se iau în calcul la media finală de admitere.
Comunicarea rezultatelor la probele de aptitudini se va face în data de 22 mai 2018.
Comunicarea rezultatelor finale, în urma contestaţiilor la probele de aptitudini, acolo unde metodologia permite acest lucru, se face în data de 25 mai 2018.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS