21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStudenții Facultății de Mecanică, din nou pe podium

Studenții Facultății de Mecanică, din nou pe podium

Facultatea de Mecanică a Universității din Craiova s-a clasat pe locul al II-lea la competiția monoposturilor cu propulsie termică, precum şi la cea pentru monoposturile cu propulsie electrică la competiția internațională Kart Low Cost – K.L.C.2018.
Echipele constituite din studenții: Baica Cristian, Boboc Ștefan, Budică Mihai, Butaru Marius, Cojocaru Valentin, Golu Ovidiu, Iacob Dan, Pasă Mihai, Popa Elena, Nițu Elvis și Radu Laurențiu au fost coordonate de prof. univ. dr. ing. Ilie DUMITRU alături de conf. univ. dr. ing. Laurențiu RACILĂ (responsabil proiect 2), șef. lucr. univ. dr. ing. Dragoș TUTUNEA (responsabil proiect 3) și de asist. univ. dr. ing. Alexandru Mihai DIMA, respectiv asist. cercet. dr. ing. Lucian MATEI (responsabili proiect 1). La ediția din acest an au concurat 12 echipe din universități din România și Franța, studenții prezentându-și în concurs creațiile și soluțiile termice, respectiv electrice.

Facultatea de Mecanică, furnizor de alternative pentru automobilul de mâine

Reprezentanții Facultății de Mecanică din Craiova au condus în proba de proiect tehnic cu propulsie termică (abordarea profesională devenind o certitudine, după ce și la ediția precedentă de la Magny Cours au ocupat aceeași poziție), în calificări la curse, în probele de sprint și slalom.
Remarcăm conceperea și realizarea KLC cu propulsie electrică în cadrul Facultății de Mecanică, într-o abordare absolut originală, fapt ce transformă instituţia în furnizor de soluții alternative pentru automobilul de mâine.
Competiția inițiată de Fédération Européenne des Ecoles d’Ingénieurs Automobile et Transports (FEEIAT), entitate academică franceză din care fac parte peste 30 de institute și universități, se derulează anual, la nivel european. Prima ediție a avut loc pe circuitul de la Magny-Cours, iar actuala ediție s-a desfășurat în România, în perioada 10-13 mai 2018, gazdă fiind Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Studenții Facultății de Mecanică din Craiova participă constant, începând cu ediția din anul academic 2015-2016, remarcându-se încă de la debut prin rezultate tehnice și sportive.
Obiectivul principal al acestui eveniment dedicat creației studențești din domeniile autovehiculelor și transporturilor este acela de a proiecta, optimiza, construi, calibra și testa în condiții de competiție, monoposturi de tip „kart low cost”. Beneficiile sunt multiple, studenții participanți fiind în postura de a gestiona proiecte, prin inițiativă, dedicare, spirit de echipă, asumarea responsabilităților și implicare activă în rezolvarea provocărilor pe parcurs. În fapt, K.L.C. reprezintă un adevărat forum academic destinat formării teoretice și aplicative a viitorilor ingineri din domeniile Ingineria Autovehiculelor și Ingineria Transporturilor, fiind arena perfectă a întrecerii, colaborării și învățării pentru studenți din universități din Franța și România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS