22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatiePeste 200 de școlari, premiați pentru performanțele la matematică

Peste 200 de școlari, premiați pentru performanțele la matematică

Elevii care au obținut premii la Concursul Interjudețean de Matematică „Țițeica Junior“, ediția a II-a (Foto: Lucian Anghel)

Elevi din clasele primare din Oltenia au fost premiați ieri la Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica“ din Craiova, pentru performanțele înregistrate la Concursul interjudețean de matematică „Țițeica Junior“. Concursul a ajuns la cea de a doua ediție, la care au participat 381 de elevi.

Concursul interjude-țean „Țițeica Junior“, care a constat într-o probă scrisă la matematică, s-a desfășurat pe 21 aprilie la Craiova și la el au participat peste 380 de elevi din Oltenia, de la clasa pregătitoare până la clasa a IV-a. Școlarii care au obținut punctaje mari au fost premiați ieri, în cadrul unei festivități oficiale, la care a participat conducerea școlii, dar și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Dolj. Numărul premianților nu a fost deloc mic, 202 elevi fiind recompensați și felicitați pentru rezultatele obținute. „Concursurile de acest gen vă aduc experiență, care va fi folositoare la examenele pe care le veți susține mai târziu. Vă felicităm pentru premiile obținute. Anul acesta, Concursul «Țițeica Junior» a ajuns la cea de a doua ediție, la care au participat nu numai elevi din Craiova, ci și de la școli de la Podari și Cârcea. Au fost, de asemenea, și elevi din alte județe, cum ar fi Olt, Gorj și Vâlcea“, a spus Irina Petre, inspector școlar pentru învățământ primar. Elevii premianți au provenit de la zece unități școlare. Acestea sunt Școala Gimnazială „Traian“, Colegiul Național „Carol I“ , Colegiul Național „Frații Buzești“ Craiova, Școala Gimnazială „Mircea Eliade“, Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu“, Școala Gimnazială „Mihai Viteazul“, Colegiul Național „Ștefan Velovan“, Liceul Tehnologic „Constantin Ianculescu“ Cârcea, Școala Gimnazială Podari și Colegiul Tehnic Balș. La festivitatea de premiere au fost prezenți și părinții și bunicii elevilor. „Cei 202 copii care au reușit să obțină premii și mențiuni au primit medalii, diplome, dar și rechizite și dulciuri oferite de sponsori“, a precizat Cerasela Cremene, directorul Școlii Gimnaziale „Gheorghe Țițeica“ din Craiova. Numărul premiilor a fost diferit de la un an la altul. Astfel, la clasa pregătitoare au fost 38 de premii și patru mențiuni, la clasa I au fost 65 de premii și 6 mențiuni, la clasa a II-a au fost 15 premii și 15 mențiuni, la clasa a III-a au fost acordate 23 de premii și 12 mențiuni, iar la clasa a IV-a au fost 21 de premii și 5 mențiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS