10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieJumătate din liceele doljene au rezultate foarte slabe la simularea bacalaureatului

Jumătate din liceele doljene au rezultate foarte slabe la simularea bacalaureatului

În județul Dolj, 3.167 de elevi din cei 4.613 înscriși în evidențele liceelor au susținut simularea examenului de bacalaureat. Evaluarea a scos la lumină faptul că mulți dintre ei nu au făcut față subiectelor formulate de Ministerul Educației Naționale. Doar 40,23% din cei prezenți au obținut medii peste 6. La 22 din cele 45 de licee, mai puțin de un sfert dintre elevi au reușit să obțină note de promovare. Sunt și unități școlare cu promovabilitate 0: Liceul Bethoveen, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Liceul „George Bibescu“ din Craiova, Liceul Tehnologic „Ștefan Anghel“ din Băilești. „Toate unitățile școlare care au procent de promovare a simulării examenului de bacalaureat sub 20% vor fi monitorizate de inspectorii școlari“, a precizat Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Dolj.
Cele mai mari procente de promovare au fost înregistrate la Colegiul Național „Frații Buzești“ – 95,19%, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ – 83,33% și la Colegiul Național „Carol I“ – 76,72%. Trei elevi au obținut media 10. Aceștia sunt de la Colegiul Național „Carol I“, Colegiul Național „Frații Buzești“ și de la Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan“ din Craiova.
Simularea a fost susținută și de 3.394 de elevi de la clasele a XI-a, din totalul de 5.024 înscriși. 57,28% dintre elevi au obținut medii peste 5 și un singur elev a obținut media 10. Acesta este de la Liceul Teoretic „Independența“ Calafat. La clasa a XI-a, trei licee au avut promovabilitate peste 90%. Pe primul loc se află Colegiul Național „Carol I“ – 96,43%, urmat de Colegiul Național „Frații Buzești“ – 98,14% și Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan“ – 92,48%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS