6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieMii de absenți și mai mulți eliminați la simularea bacului

Mii de absenți și mai mulți eliminați la simularea bacului

Elevii de liceu au susținut ieri simularea pentru cea de a doua probă a examenului de bacalaureat Foto, Lucian Anghel

Elevii de liceu au susținut ieri cea de a doua probă din simularea examenului de bacalaureat. În Dolj, la această evaluare au fost de peste 2.000 de absenți, iar numărul eliminaților pentru tentativă de fraudă a crescut. În ceea ce privește subiectele, cele mai multe dificultăți au fost întâmpinate la matematică.

Liceenii și-au testat ieri nivelul de pregătire pentru cea de a doua probă scrisă a simulării examenului de bacalaureat. În funcție de profil, aceștia au susținut evaluarea la matematică sau istorie. Și de această dată, mulți elevi au lipsit. La clasa a XI-a, din cei 5.024 de înscriși au lipsit 1.473, iar la clasa a XII-a, din cei 4.613 înscriși au absentat 1.129 de elevi, după cum arată datele transmise de Inspectoratul Școlar Județean Dolj. A crescut și numărul eliminaților. Patru elevi au părăsit sala pentru tentativă de fraudă. Incidentele au fost înregistrate la Colegiul Tehnic Energetic, Liceul „Traian Vuia“, la Liceul Tehnologic „Ștefan Anghel“ și la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ din Băilești.

Cei mai mulți elevi susțin examen la matematică

La probele scrise la istorie au fost înscriși peste 2.200 de elevi. La ieșirea din săli, liceenii au spus că cea mai dificilă cerință a fost eseul. „La primele două subiecte au fost fragmente de text, pe marginea cărora au fost formulate întrebări. Au fost texte despre principatele române, regulamentele organice. La subiectul al treilea am avut de realizat un eseu de două pagini despre România secolului XX, în care trebuia să prezentăm constituțiile din 1952 și 1965 și să găsim asemănări. Partea cu eseul a fost un pic mai dificilă“, a precizat Cosmin Dumitru, elev la Colegiul Național „Carol I“ din Craiova.
La clasa a XI-a au fost alte cerințe. „La primele două subiecte am avut texte la prima vedere pe marginea cărora au fost formulate diverse cerințe. La ultimul punct am avut și un eseu despre Europa în perioada postbelică. Au fost cerințe ușoare“, a spus Cristina Ionescu, elevă la Colegiul Național „Elena Cuza“. Cei mai mulți elevi, respectiv 4.734, au susținut evaluarea la matematică. La această disciplină, candidații au spus la ieșirea din săli că a fost cel puțin un subiect dificil. „Primul subiect a fost din materia din clasele a IX-a și a X-a, iar subiectele II și III au fost din materia predată în acest an și aici au fost și cele mai dificile cerințe“, a spus Biana Dicu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul „Carol I“ din Craiova. Și cei de clasa a XII-a au întâmpinat dificultăți. „Subiectul cu integrale a fost cel mai dificil. Nu au fost subiecte tocmai ușoare la această probă“, a precizat eleva Elena Andrei. Ultima probă este astăzi la o disciplină la alegere din aria profilului sau a specializării și este susținută doar de elevii de clasa a XII-a. Rezultatele simulării examenului de bacalaureat se vor publica pe 30 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS