6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieElevii de la Liceul „Voltaire“, în competiție pentru un laborator IT

Elevii de la Liceul „Voltaire“, în competiție pentru un laborator IT

Elevii Liceului „Voltaire“ din Craiova participă la concursul național „Cetățenia digitală. Drepturi și responsabilități
pe internet privind datele personale“

Elevii de la Liceul „Voltaire“ din Craiova participă și în acest an la concursul național „Cetățenia digitală. Drepturi și responsabilități pe internet privind datele personale“, organizat de Fundația Salvați Copiii în parteneriat cu voluntarii de la „Ora de net“. Acesta este cel de al doilea an în care liceenii din Craiova se înscriu în această competiție. „Participăm pentru al doilea an consecutiv, anul trecut reușind să ne clasăm pe locul 16 din aproape 100 de licee din toată țara. Concursul constă în organizarea a trei activități la nivelul clasei, al școlii, și al comunității, prin care să arătăm că prin efortul nostru am reușit să facem ceva pentru comunitatea noastră. Vineri, pe 23 martie, ora 14.00, la Facultatea de Drept a Universității din Craiova, organizăm dezbaterea finală prin care să transmitem un mesaj care să ajute comunitatea în care trăim și implicit pe noi pentru a avea un viitor mai sigur atât în viața de zi cu zi, cât și pe internet. Jurizarea se va face pe baza unui clip de maximum trei minute în care să încorporăm toate activitățile noastre“, a spus Alexandru Găman, elev al Liceului „Voltaire“.
Câștigătorii vor fi aflați în decurs de o lună. Echipele câștigătoare vor fi premiate cu calculatoare performante pentru un laborator nou al școlii și vor beneficia de întâlniri cu specialiști din domeniul IT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS