6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieTopul școlilor din Dolj după simularea evaluării naţionale

Topul școlilor din Dolj după simularea evaluării naţionale

Rezultatele de la simularea evaluării naționale au fost prezentate vineri în ședința cu directorii de școli din Dolj Foto, Lucian Anghel

Rezultatele de la simularea evaluării naționale au arătat că anul acesta în comparație cu 2017 au fost mai puțini elevi care au reușit să obțină o notă peste cinci. Procentul de promovare a fost de 48,19%, în scădere față de anul trecut. Cu toate acestea, au fost și elevi care au reușit să obțină media zece, dar și unități școlare la care procentul de promovare a fost de peste 90%.

În urma simulării evaluării naționale cu subiecte date de Ministerul Educației, elevii din Dolj au precizat că cele mai multe dificultăți le-au întâmpinat la proba de matematică. Și rezultatele la această probă arată că în Dolj au fost peste 2.800 de note sub cinci. „La simularea evaluării naționale, la proba de limba și literatura română, din cei 5.319 elevi înscriși s-au prezentat 4.543, iar la matematică au fost prezenți 4.554. Ca și rezultate, la limba și literatura română, note sub cinci au obținut 1.635 de elevi, iar la matematică au fost 2.828 de astfel de rezultate. Se pare că proba de încercare a fost la matematică, cele mai multe dificultăți apărând la rezolvarea subiectelor de geometrie. În total, medii sub cinci sunt 2.329. Procentul de promovare a acestor simulări este de 48,19%, fiind în ușoară scădere față de anul trecut, când a fost 52,26%“, a precizat inspectorul școlar general Monica Sună, în cadrul ședinței cu directorii din Dolj.

Top zece rezultate foarte bune

La nivelul județului au fost și elevi care au reușit să obțină rezultate foarte bune, în Dolj fiind înregistrate cinci medii de zece. Aceste rezultate sunt însă la unitățile școlare la care și în sesiunea de examen sunt note mari. „La Colegiul Național «Frații Buzești» sunt două medii de zece, iar la Școala gimnazială «Traian», Școala gimnazială «Gheorghe Țițeica» și Școala gimnazială «Mihai Viteazul» din Craiova s-au înregistrat câte o medie de zece“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Dolj. În ceea ce privește promovarea acestei simulări la nivelul unităților de învățământ, la Școala gimnazială Gogoșu toți elevii au reușit să obțină medii peste cinci, având procent de promovare de 100%. În Craiova, cel mai mare procent de promovare îl are Școala gimnazială „Mircea Eliade“ – 97,78%. „La aceste simulări și media generală a școlii este peste 9“, a precizat Ioana Genoveva, directorul unității școlare. În top urmează Colegiul Național „Frații Buzești“ cu 94,19% medii peste cinci, urmat de Școala gimnazială „Sfântul Dumitru“ – 92,13%, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ Băilești – 91,67%, Școala gimnazială „Constantin Gerota“ Calafat – 90,63%, Școala gimnazială „Traian“ – 89%. Pe locul VII în acest clasament al mediilor peste cinci la simularea evaluării naționale se află Colegiul Național „Carol I“ cu 87,91%, urmat de Școala gimnazială „Gheorghe Țițeica“ – 85,92%. Pe locul zece se află Liceul „Matei Basarab“ din Craiova cu 81,25% promovați, unitate școlară care a făcut un salt mare în comparație cu rezultatele de la simularea de anul trecut, când au obținut medii peste cinci 54,55% din elevi.

Școlile cu rezultate slabe

La categoria rezultate foarte slabe la care fie nici un elev nu a reușit să obțină medii peste cinci, fie cei promovați sunt foarte puțini sunt cinci unități școlare. Conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Dolj, la această categorie se înscriu Școala gimnazială „Ilie Mugulescu“ Vela, Școala gimnazială Drănic, Școala gimnazială Sălcuța, Școala gimnazială Siliștea Crucii și Școala Profesională Specială Craiova. Potrivit inspectorilor școlari, rezultatele simulărilor trebuie discutate în consiliile profesorale pentru a întreprinde un plan de măsuri pentru a îmbunătăți performanțele elevilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS