6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieSimularea bacalaureatului în Dolj, sub semnul boicotului

Simularea bacalaureatului în Dolj, sub semnul boicotului

Elevii de liceu susțin astăzi prima simulare a examenului de bacalaureat la limba și literatura română. Evaluarea elevilor de liceu ar putea să fie boicotată de sindicate.
Reprezentanții sindicatului FSLI Dolj au transmis către profesori un apel prin care le spun să își facă orele de curs și să nu participe la aceste evaluări în semn de protest față de măsurile guvernului în privința salarizării personalului didactic.
De asemenea, au cerut profesorilor care nu protestează să nu înlocuiască colegii din liceele unde se refuză participarea la simulări.
În Dolj, sunt așteptați la simularea bacalaureatului peste 9.000 de elevi.
Conform datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean Dolj, 4.199 de elevi sunt clasa a XII-a și a XIII-a și 5.444 de elevi sunt clasa a XI-a. Scopul simulărilor este de a testa nivelul de cunoștințe al elevilor și pentru a impune programe suplimentare de pregătire pentru examenele naționale. Subiectele sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare din cadrul Ministerului Educației Naționale. Elevii de liceu vor susține pe 21 martie proba obligatorie a profilului, iar pe 22 martie se va derula proba la alegere a specializării, probă la care vor participa doar elevii din ultimul an de liceu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS