3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieȘcolile din Dolj care restructurează profesori

Școlile din Dolj care restructurează profesori

Ședința de repartizare a posturilor pentru profesorii restructurați va avea loc pe 27 martie

Anul acesta a crescut numărul cadrelor didactice care intră în restructurare, 37 de unități școlare din Craiova și județ urmând să împuţineze posturile. Cei mai afectați sunt învățătorii, educatoarele, profesorii de limba și literatura română, profesorii de istorie, geografie, dar și cei care predau discipline tehnice în licee de profil.

În această perioadă, 46 de cadre didactice figurează pe lista restructuraților. Numărul profesorilor care își caută o nouă catedră a crescut față de anul trecut, când pe lista restructuraților erau 40 de cadre didactice. Cei mai afectați sunt învățătorii, nouă fiind nevoiți să își caute catedră în alte unități școlare. Restructurările se fac la școlile din Ișalnița, Secu, Pielești, Goiești, Moțăței, Carpen, Măceșu de Sus, Murgași, Terpezița. De asemenea, probleme au și educatoarele, restructurări având loc la Brabova, Carpen, Călărași și Cioroiași. Și la limba și literatura română sunt opt profesori care nu mai pot preda în unitățile școlare în care erau titulari, din Craiova și din județ. Se fac restructurări la Școala Profesională Daneți, Școala Profesională Valea Stanciului, Școala Gimnazială Calopăr, liceul din Călărași, școala din Podari, dar și la Liceul Tehnologic Special Pelendava, Liceul „Matei Basarab“ și Liceul Tehnologic Special „Bethoveen“.
Probleme cu catedrele au și profesorii de istorie, geografie, precum și cei care predau discipline tehnice în licee de profil, cum ar fi Colegiul „C.D. Nenițescu“, Liceul Tehnologic Auto – care are restructurați nerezolvați de anul trecut, și Colegiul „Ștefan Odobleja“. Managerii unităților școlare spun că restructurările sunt determinate și de scăderea numărului de clase. De exemplu, anul acesta, cei mai mulți profesori restructurați apar la Colegiul „Gheorghe Chițu“ din Craiova, unde intră în restrângere de activitate patru cadre didactice, doi profesori de istorie și doi de geografie. „Doi din cei patru restructurați sunt din anii anteriori. Practic, ei au fost detașați un an, dar au rămas titularii Colegiului «Gheorghe Chițu» din Craiova și acum sunt din nou pe lista restructuraților. Unul din profesorii de istorie se detașează pe un an pentru că mai are puțin până la pensie. Celălalt profesor de istorie care apare pe lista restructuraților a fost la completare de normă și nu va mai participa la transfer. Sigur că un rol în aceste restructurări îl are și scăderea numărului de clase. În 2012 erau 14 clase de liceu și am rămas la opt, la care s-au adăgat trei clase de învățământ profesional“, a spus Dumitru Iftimov, managerul Colegiului „Gheorghe Chițu“ din Craiova. Anul acesta, restructurări se fac și la informatică, la Colegiul „Carol I“ din Craiova, unde aceeași situație a fost și anul trecut, la care se adaugă Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu“, Liceul Tehnologic „Spiru Haret“ și Liceul Teoretic „Henri Coandă“, toate din Craiova. Ședința de repartizare a posturilor se va desfășura pe 27 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS