27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieCopiii pot fi înscriși în clasa zero în etape

Copiii pot fi înscriși în clasa zero în etape

Înscrierile în clasa pregătitoare vor începe pe 8 martie

Ministerul Educației Naționale a publicat metodologia de înscriere a copiilor la clasa pregătitoare. Aceasta se va desfășura în două etape: prima, în perioada 8-26 martie, iar a doua, în perioada 12-18 aprilie, opțiunile din afara circumscripțiilor putând fi făcute în funcție de numărul locurilor disponibile. În Dolj, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Dolj, vor fi peste 5.000 de locuri.

Săptămâna viitoare vor începe înscrierile copiilor la clasa pregătitoare. Părinții pot depune cerere la unitățile școlare sau pot să înscrie copii online pe site-ul inscriere.edu.ro. Conform metodologiei, la clasa pregătitoare trebuie înscriși toți copiii care împlinesc vârsta de șase ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de șase ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează sub coordonarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) în perioada 1-23 martie. Înscrierile se derulează și anul acesta în două etape.
Prima fază a procesului de completare și depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învățământul primar se desfășoară între 8 și 26 martie. A doua este programată între 12 și 18 aprilie și este rezervată părinților copiilor care nu au fost înscriși în prima etapă sau care nu au participat la această etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile. „Și pentru anul școlar următor au fost propuse 239 de clase, ca și în acest an școlar, ceea ce înseamnă că vor fi peste 5.100 de locuri pentru clasa pregătitoare“, a precizat inspectorul școlar Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt în cadrul ISJ Dolj. Conform noii metodologii, pe 1 martie fiecare unitate școlară va publica numărul locurilor și străzile din circumscpție. La școlile suprasolicitate, copiii din circumscripție vor avea prioritate la înscrieri. Pentru o corectă informare a părinților, fiecare unitate de învăţământ în care există clasa pregătitoare are obligaţia să organizeze Ziua porţilor deschise într-una din zilele din intervalul 1-12 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS