11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieAproape 5.000 de elevi din Dolj încep luni Bacalaureatul

Aproape 5.000 de elevi din Dolj încep luni Bacalaureatul

Prima sesiune a Bacalaureatului din acest an începe luni, fiind pentru prima dată când examenul național începe atât de devreme. În județul Dolj s-au înscris pentru bacalaureat 4.597 de candidați, dintre care 3.992 din serie curentă și 605 din seriile anterioare.

Candidații vor susține probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale în cele 43 de 6licee din județ Dolj care au elevi în clase terminale. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean, cei mai mulți candidați înscriși sunt la instituții din Craiova – Colegiul Național Economic „Gheorghe Chițu” – 285, la Colegiul Național „Carol I” – 282 și Colegiul Național Pedagogic ”Ștefan Velovan” – 278.

Cei mai mulți candidați din seriile anterioare sunt înscriși la Liceul Tehnologic „Dimitrie Filișanu” din Filiași  – 33, la Liceul Tehnologic Auto Craiova – 30 candidați și la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu” din Dăbuleni – 26 candidați.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, examenul de Bacalaureat va debuta cu desfășurarea probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale:

– 12 – 13 februarie –  proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A);

– 16, 19 și 20 februarie – proba de evaluare a competențelor digitale (proba D);

– 21 – 22 februarie – proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS