12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatiePremii de aproape 90.000 de lei pentru cei mai buni elevi și profesori din Olt

Premii de aproape 90.000 de lei pentru cei mai buni elevi și profesori din Olt

Elevii cu cele mai bune rezultate la concursurile școlare organizate în anul școlar 2016-2017 vor fi premiați din fondul bugetului județean, valoarea premiilor, aprobată joi în Consiliul Județean, ajungând la aproape 90.000 de lei.
Este vorba de 114 elevi și 36 profesori din județul Olt, care s-au întors cu premii de la concursurile școlare naționale și internaționale. Premiile însumează 89.400 de lei, pornind de la 150 de lei (valoare care le revine membrilor Corului UNDE al Colegiului Național Vocațional „Nicolae Titulescu“ Slatina, care au obținut premiul special al juriului la Olimpiada Națională Corală) și ajungând la 5.000 de lei (premiul individual de care se vor bucura elevii participanți la fazele internaționale ale concursurilor școlare).
Ramona Deaconu, eleva Colegiului Național „Ion Minulescu“ din Slatina care a obținut medalie de bronz la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, Maria Alexandra Crau, elevă a aceluiași colegiu, care a participat la Olimpiada Internațională de Limbă latină „Certamen Ciceronianum Arpinas“, și Simina Andreea Barbu, elevă a Colegiului Național „Radu Greceanu“ Slatina, care a participat la Olimpiada Internațională de Lectură sunt elevii care vor primi premii de câte 5.000 de lei, cele mai mari acordate. Alți trei elevi ocupanți ai locului I național și calificați în lotul național lărgit la matematică vor primi premii a câte 1.000 de lei, 11 elevi care s-au întors de la naționale cu locul II vor primi câte 800 de lei, trei elevi vor primi câte 600 de lei pentru locul III la națională etc.
Și profesorii care i-au îndrumat pe elevii care au obținut locuri I, II, III și mențiune, 36 la număr, vor primi premii a câte 500 de lei, în timp ce profesorii – Marius Perianu (matematică), Aurelia Niculae (limba latină) și Felicia Alexandru (limba română) – care i-au pregătit pe elevii cu participări deosebite la faza internațională, vor primi, ca și elevii lor, premii în valoare de 5.000 de lei fiecare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS