16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieDirectorii de școli din Dolj, „arși“ la puncte, nu și la calificative

Directorii de școli din Dolj, „arși“ la puncte, nu și la calificative

Managerii unităților de învățământ preuniversitar din Dolj au primit în aceste zile calificativele în urma evaluării activității de conducere desfășurată în anul școlar anterior. La evaluare au fost luate în calcul și rezultatele examenelor naționale, rezultatele la concursuri și olimpiade școlare, activitatea didactică, dar și proiectele europene. Cu toate acestea, toți managerii din Dolj au trecut de evaluare cu calificativul „foarte bine“, care le dă posibilitatea de a-și continua mandatul. Inspectorul școlar general Monica Sună a spus însă că diferența între directori este făcută de punctaj, „fiind directori care au primit minimum de puncte, fapt care ar trebui să le dea de gândit pentru viitor“.

În județul Dolj, 195 de directori de grădinițe, școli și licee care au avut activitate în perioada 2016-2017 au trecut prin evaluarea activității de rezultatul căreia depinde continuarea mandatului. Anul acesta a fost aplicată o nouă metodologie și evaluarea s-a derulat în perioada iulie-septembrie, punctajele și calificativele fiind stabilite de inspectorul școlar general. În urma evaluărilor, toți managerii din Dolj au primit calificativul foarte bine, chiar dacă la examenele naționale nu a fost nici un elev care să obțină medie de promovare. Inspectorul școlar general spune însă că diferența între directori de la școlile cu rezultate bune și cele cu rezultate slabe se face prin punctaje. „Nici un director nu a primit 100 de puncte. 97 de puncte a fost cel mai mare punctaj. La evaluare s-au luat în calcul rezultatele la examenele naționale și s-au avut în vedere dacă sunt sub sau peste media pe județ, s-au avut în vedere rezultatele la concursuri și olimpiade școlare, dacă au redus absenteismul și abandonul școlar. Au fost și situații în care punctajul s-a diminuat față de autoevaluare. Exemple în acest sens se pot da la directorii care și-au trecut activitate de mentorat fără să o dovedească, au trecut participare la examenele naționale, dar au făcut parte din comisia la nivelul școlii și nu din cea județeană. În urma evaluării, nu s-a scăzut calificativul la nici un director de școală. Toți au primit «foarte bine», dar au fost și situații în care acest calificativ a fost primit cu minimum de 85 de puncte, ceea ce ar trebui să îi pună pe gânduri pe respectivii manageri“, a precizat inspectorul școlar general Monica Sună.
Potrivit inspectorului școlar general Monica Sună, în urma evaluării dosarelor de activitate, cele mai mari punctaje au fost acordate directorilor de colegii din Craiova, dar și celor de la liceele tehnologice, capitol la care s-au încadrat directorii Carmen Dașoveanu de la Colegiul „C.D. Nenițescu“, Laura Duțescu de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Craiova – cu mențiunea că au fost punctate proiectele de mobilitate, iar în județ pentru Gabriel Tica, directorul Liceului „Mihai Viteazul“ din Băilești, dar și Adriana Popa de la Liceul „Independența“ Calafat. În ceea ce privește școlile gimnaziale, punctaje mari au fost acordate pentru managerii Cerasela Cremene de la Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica“, Ioana Genoveva de la Școala Gimnazială „Mircea Eliade“ și Carmen Nicoli de la Școala Gimnazială „Alexandru Macedonski“ din Craiova, iar în județ punctaje mari au fost acordate managerilor Irina Tițoiu de la Școala Gimnazială din Segarcea și Alin Mondescu de la Școala Gimnazială Filiași.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS