16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Programul „Școală după școală” la Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu”

Craiova: Programul „Școală după școală” la Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu”

Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu” va deschide, luni, începând cu ora 10.00, oficial Programul „Școală după școală”.

În cadrul deschiderii, unitatea de învățământ își va prezenta oferta pentru programul „Școală după școală” care, din această toamnă, se va desfășura într-un spațiu modern, dotat după ultimele standarde în ceea ce privește mobilierul și mijloacele multimedia. Elevii vor desfășura câteva activități care să creeze o imagine de ansamblu asupra modului în care se va derula programul în anul școlar 2017-2018.

Sunt înscriși în program 50 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani, care vor fi organizați în 3 grupe: clasa pregătitoare, clasele I și a II-a, respectiv clasele a III-a și a IV-a ale ciclului primar. Ei vor beneficia, după terminarea orelor de curs, de supraveghere si îndrumare în efectuarea temelor, de activități de susținere și dezvoltare personală și de activități fizice și de mișcare. În acest fel ne propunem să oferim oportunități de învățare formală și nonformală pentru consolidarea competențelor, învățare remedială și accelerare a învățării prin activități educative, recreative și de timp liber.

Programul “Școala după școală” va avea o durată medie de 4 ore pe zi. În cadrul activităților de susținere și dezvoltare personală, 20 de profesori ai Școlii Gimnaziale „Nicolae Romanescu” și ai Palatului Copiilor vor susține activitățile: Atelierul fanteziei, Ecologie – Laboratorul lui Dexter, Machete/construcții mașini, Protecția mediului, Limba engleză prin joc, Sport, mișcare, sănătate, Tainele culorilor și Muzică pentru copii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS