13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieSute de posturi didactice în Dolj, rămase neocupate

Sute de posturi didactice în Dolj, rămase neocupate

În județul Dolj, peste 400 de norme și fracțiuni de norme didactice au rămas neocupate după primele două zile de ședințe publice
În județul Dolj, peste 400 de norme și fracțiuni de norme didactice au rămas neocupate după primele două zile de ședințe publice

După primele două zile de repartizare a cadrelor didactice pe posturi în ședințe publice, în județul Dolj au rămas disponibile aproximativ 400 de norme și fracțiuni de norme pe diverse discipline. Cele mai multe posturi sunt în mediul rural. Posturile vor fi scoase astăzi în ședință publică și vor fi repartizate candidaților care au participat anul acesta la concursul național, dar și celor care au fost în anii anteriori, fiind valabile inclusiv notele din 2012.

Pentru primele ședințe publice de repartizare a cadrelor didactice titulare, dar și a celor cu statut de suplinitor au fost publicate peste 800 de coduri care au avut între 3 și 24 de ore la diverse discipline de predare. Dintre acestea, 400 de norme și fracțiuni au rămas neocupate. „În primele două zile de ședințe publice au fost repartizați pe posturi aproximativ 300 de profesori. S-au rezolvat completările de normă pentru profesorii titulari, dar și detașările celor cu concurs specific și cu notă la concurs de anul acesta. Au rămas însă peste 400 de coduri cu ore la diverse discipline pentru ședința din 31 august, cu ore, fracțiuni de norme și posturi care s-au eliberat în urma detașărilor sau care nu au fost solicitate în primele două ședințe de repartizare“, a precizat inspectorul școlar general adjunct Janina Vașcu. Cele mai multe ore și posturi libere au rămas la fizică – 52 de fracțiuni de normă, 49 la instruire practică pe diverse discipline, muzică – 49 de norme și fracțiuni, 31 la tehnologia informației, 27 de fracțiuni la chimie, 23 la educație muzicală, 22 de posturi la învățător-institutor, 17 norme la limba romani. „Cele mai multe probleme în ceea ce privește asigurarea resursei umane specializate le avem la disciplinele tehnice și încep să se extindă și la alte materii, cum ar fi fizica la care și anul acesta avem foarte multe ore libere“, a mai precizat inspectorul școlar general adjunct, Janina Vașcu.
Ședința publică de repartizare de joi începe la ora 10.00 în amfiteatrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj și se va derula până la ora 15.00, fiind făcute programări pentru fiecare disciplină. Repartizările se vor face conform articolului 90 din Metodologia de mișcare a personalului didactic pentru anul școlar 2017-2018, care prevede că vor avea prioritate candidații care au obținut minimum 7 la concursul din 2017 sau la sesiunile anterioare până în 2013, dar și cei care au obținut note mai mici, condiția minimă fiind să aibă cel puțin cinci fie în sesiunea din 2017 sau în sesiunile anterioare până în 2012. În cazul în care posturile didactice nu se vor ocupa, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj spun că vor pregăti noi ședințe publice și pentru luna septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS