10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieISJ Dolj dă startul repartizării profesorilor pe posturi

ISJ Dolj dă startul repartizării profesorilor pe posturi

ISJ Dolj organizează trei zile de ședințe publice pentru repartizarea posturilor didactice
ISJ Dolj organizează trei zile de ședințe publice pentru repartizarea posturilor didactice

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Dolj organizează în această săptămână primele ședințe publice de repartizare a posturilor didactice pentru anul școlar următor. Ședințele se vor desfășura în zilele de 28, 29 și 31 august. Reprezentanții ISJ Dolj spun că la aceste ședințe prioritate vor avea titularii care vor să-și completeze norma, cei care au intrat în restrângere de activitate pentru că nu s-au realizat clasele, titularii care vor să se detașeze, dar și suplinitorii care au obținut medii peste 7 la concursul național.

Anul acesta, singura ședință de repartizare publică a fost cea pentru cadrele didactice care au obținut note peste 7 la concursul național și au reușit să se titularizeze. În plus, titularii au avut șansa să se detașeze în interesul învățământului la cerere. Ultima actualizare a listei cu catedre vacante și rezervate a fost făcută în cursul zilei de vineri, astfel că la nivelul județului Dolj, pentru aceste ședințe publice sunt disponibile peste 800 de norme și fracțiuni de norme, cele mai multe fiind pentru educatori, învățători și profesori de instruire practică. La polul opus, disciplinele la care sunt cele mai puține posturi disponibile sunt limba și literatura română, istorie, matematică, fizică și chimie. Posturile vacante și rezervate publicate la nivelul județului Dolj vor fi ocupate în cursul acestei săptămâni, Inspectoratul Școlar Județean Dolj programând trei zile de ședințe publice, respectiv pe 28, 29 și 31 august.
„Pe 28 august, ședința va începe la 9.30, iar prioritate vor avea cadrele didactice care vor completare de normă în altă unitate de învățământ, urmate de cadrele didactice care au intrat în restrângere de activitate. În a doua etapă se va derula detașarea la cerere prin continuitate a celor care au susținut concurs în ultimii doi ani, după care urmează detașarea la cerere în ordinea descrescătoare a mediilor de la concursul de anul acesta. În același timp, se reactualizează și lista posturilor, rămânând libere posturile de pe care pleacă cei care se detașează în interiorul județului Dolj. Pe posturile care se eliberează, dar și pe cele care nu sunt cerute de titulari, prioritate au candidații care au cel puțin media 7 în 2017, în ordinea descrescătoare a rezultatelor. Apoi au prioritate cei care au solicitat prelungirea contractului de muncă a celor care au obținut minimum 7 la concursurile naționale din 2016 și 2017, iar pentru învățători se acordă continuitate și cu notele din 2013 și 2014. Pe 29 august se desfășoară detașare la cerere prin concurs specific în ordinea descrescătoare a punctajelor, precum și prelungirea contractelor individuale de muncă pentru cei cu note peste 5 la concurs. Pe 31 august se organizează o altă ședință publică, în care se vor acorda posturile care rămân libere, după primele două zile“, a precizat inspectorul școlar general adjunct Janina Vașcu. Repartizarea cadrelor didactice se va derula în amfiteatrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS