16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieLiceenii români pot aplica pentru bursa FLEX 2018-2019 pentru SUA

Liceenii români pot aplica pentru bursa FLEX 2018-2019 pentru SUA

Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educație Internațională (American Councils for International Education) și de Ministerul Educației Naționale, invită liceenii cu cetățenie română să participe la programul Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2018-2019. Ministerul Educaţiei Naţionale va promova, prin intermediul inspectoratelor şcolare judeţene, Programul FLEX în liceele româneşti.

Programul de schimb de experiență FLEX este finanțat de Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii și își propune să ofere liceenilor români ocazia de a trăi în cadrul unei familii americane și de a studia într-un liceu american pe parcursul anului școlar 2018-2019. Participarea la Programul FLEX, aflat la al treilea an de existență în România, este gratuită.  În primii doi ani de implementare, FLEX România a oferit burse unui număr de 49 de liceeni români din diferite județe ale țării, care au locuit și învățat în Statele Unite ale Americii, în state precum Washington, Texas, Colorado, California, Ohio, Pennsylvania sau Maine.  Programul se adresează în egală măsură și liceenilor cu dizabilități, care sunt invitați să candideze online.

Ce este programul FLEX?

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992, fiind în al 25-lea an de existență. Programul presupune parcurgerea unui schimb de experiență cu durata de un an în Statele Unite ale Americii. Astfel, fiecare bursier va locui timp de un an de zile ca membru al unei familii americane și va studia într-un liceu american, având toate costurile acoperite prin program. În 2018-2019, la nivel global, aproximativ 800 de liceeni vor învăța în SUA în cadrul programului FLEX.

Cine finanțează programul?

Finanțarea aparține în totalitate Guvernului Statelor Unite iar programul este administrat de Biroul Educațional și Cultural (ECA) din cadrul Departamentului de Stat. ECA încurajează înțelegerea dintre cetățenii Statelor Unite și cetățenii celorlalte state. Programul FLEX este sprijinit la nivel local de cetățeni și licee din Statele Unite ale Americii ce găzduiesc, educă și sprijină liceeni fără a primi vreo compensație financiară.

Criterii de eligibilitate:

Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative:

  • au cetățenie română;
  • sunt născuți între 15 iulie 2000 și 15 iulie 2003;
  • sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a
  • studiază limba engleză în liceu;
  • îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani

Candidaturile se depun online până pe 17 octombrie 2017 aici: https://ais.americancouncils.org/flex

Informații complete despre program pot fi obținute pe e-mail ([email protected]) și pe site-ul  www.americancouncils.ro.

Persoană de contact program FLEX: Eliza Chirilă, Country Representative, 0769/696.698 (L-V: 9:00-17:00)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS