5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatie516 elevi doljeni vor primi tichete valorice pentru achiziţionarea de calculatoare

516 elevi doljeni vor primi tichete valorice pentru achiziţionarea de calculatoare

Peste 500 de elevi din judeţul Dolj care provin din familii cu venituri mici îşi vor putea achiziţiona computere în cadrul Programului „Euro 200“. Începând din această săptămână, unităţile beneficiare ale programului „Euro 200“ pot trimite un delegat pentru ridicarea bonurilor valorice de la secretariatul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj. „Dacă delegatul nu este membru al Comisiei «Euro 200» din unitatea de învăţământ, trebuie să aibă asupra lui împuternicire. După achiziţionarea calculatorului, beneficiarii au obligaţia să aducă la comisia şcolii copii după documentele de achiziţie: factură, certificat de garanţie, proces-verbal de predare-primire. Aceste documente vor fi arhivate în dosarul comisiei şi vor fi păstrate în vederea unei solicitări ulterioare de control“, a spus Monica Sună, inspector şcolar general la ISJ Dolj. Iniţial, 522 de elevi doljeni au depus dosare pentru solicitarea banilor necesari achiziţionării unui calculator. Acestea au fost declarate valide, însă, în urma verificărilor, şase dosare au fost respinse. Condiția principală pentru a beneficia de acest program este ca venitul pe fiecare membru de familie să nu depășească suma de 150 de lei. În calculul veniturilor nu se includ bursele școlare și ajutoarele sociale. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii.
Cei mai mulţi beneficiari de bonuri valorice pentru achiziţionarea calculatoarelor sunt la Şcoala Gimnazială Bistreţ (23 de elevi), Liceul Teoretic Bârca (18), Şcoala Gimnazială „Petrache Cernătescu“ din comuna Cernăteşti (12).
Distribuirea bonurilor pentru achiziţionarea de calculatoare are termen-limită data de 30 iulie, iar achiziţia propriu-zisă se va putea face până la 31 august. Bugetul alocat de Ministerul Educaţiei Naționale pentru derularea „Euro 200“ în anul 2017 este de 15 milioane de lei, pentru un număr estimat de circa 12.000 de beneficiari (elevi şi studenţi).
În urma solicitărilor depuse la nivelul județului Dolj, în anul 2016, 811 elevi au primit tichete valorice de 200 de euro, față de 1.100, câţi au fost în anii anteriori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS