27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieConcurența directorilor de școli, redusă după prima probă

Concurența directorilor de școli, redusă după prima probă

Prima probă scrisă a concursului pentru directori s-a derulat la Colegiul „Ștefan Odobleja“ din Craiova
Prima probă scrisă a concursului pentru directori s-a derulat la Colegiul „Ștefan Odobleja“ din Craiova

În urma probei scrise la examenul de directori, în Dolj, șapte candidați nu au obținut notă de trecere, o parte dintre ei fiind chiar manageri în funcție. Alți trei candidați nu s-au mai prezentat, fapt care a mai redus concurența la unele școli din Craiova și județ. Într-unul din cazuri, unitatea școlară nu va avea postul de director adjunct ocupat prin concurs nici după această sesiune deoarece a rămas fără candidat.

În județul Dolj, 147 de candidaturi au fost validate pentru examenul scris, prima probă a concursului pentru ocuparea celor 44 de posturi de director și 18 posturi de director adjunct. Candidaturile s-au depus pe unități de învățământ. În urma testului scris, susținut la Colegiul „Ștefan Odobleja“ din Craiova, șapte candidați au obținut mai puțin de 35 de puncte și au ieșit din concurs, unii dintre ei fiind în prezent în funcțiile de conducere. Astfel de exemple se regăsesc la două din grădinițele din Craiova, la care a scăzut și concurența. Este vorba de Grădinița cu program prelungit „Elena Farago“, managerul Dorina Coșeran a picat proba scrisă, în competiție rămânând doar doi candidați. Aceeași situație și la Grădinița cu program prelungit „Phoenix“, directoarea în funcție Georgeta Dăogariu a fost respinsă după examen și concurența s-a redus astfel de la patru la trei candidați. Managerul de la Grădinița „Phoenix“ candidase și pentru Grădinița „Tudor Vladimirescu“ din Craiova, dar fiind nepromovată la examenul scris, și la această unitate s-a redus concurența de la cinci la patru candidați.
Și în județ s-a mai redus numărul concurenților pentru funcțiile de director și director adjunct. O astfel de situație este la Școala Braloștița, unul din cei trei concurenți, Dumitru Sârbu, nu a trecut de testul scris, acesta ocupând și funcția de manager al unității. La Școala gimnazială Teslui, din doi candidați la funcția de manager a rămas doar unul, iar Școala gimnazială Vârvoru de Jos, din trei candidați, după examenul scris au rămas doar doi. La Școala gimnazială Cerăt, unicul candidat la funcția de director adjunct, Marius Daniel Tuță, a picat și el testele grilă. Unitatea școlară nu va avea astfel manager cu concurs nici după această sesiune.

Au renunțat la concurs înainte de prima probă

De asemenea, alți trei candidați care optaseră pentru mai multe funcții, în special la unități de învățământ din Craiova, nu s-au mai prezentat la examen. În acest fel s-a redus concurența pentru funcția de director de la Școala gimnazială „Traian“ din Craiova rămânând 8 în loc de 9 candidați, la Școala gimnazială „Gheorghe Bibescu“ pentru postul de director adjunct au rămas 7 candidați în loc de 8. La Liceul „Henri Coandă“, pentru postul de director adjunct au rămas șase candidați în loc de șapte, iar la Liceul „Traian Vuia“ pentru postul de adjunct mai sunt patru concurenți din cinci înscriși inițial. Și la Școala Brădești, din cei șase candidați la postul de director, unul s-a retras, optând pentru un post de la grădiniță. Potrivit calendarului național pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct, candidații care vor promova proba scrisă vor susține o probă de evaluare a curriculumului, dar și un interviu în perioada 19 – 31 iulie. Rezultatele finale ale concursului se vor afișa cel târziu pe 2 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS