6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieBursele studenților se acordă și pe perioada vacanței de vară

Bursele studenților se acordă și pe perioada vacanței de vară

Bursele studențești, indiferent de categorie, se acordă pe toată durata anului universitar (12 luni), potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale ca urmare a intrării în vigoare, în luna iunie, a Legii 137/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare.

În acest sens, după apariția legii, Ministerul Educației Naționale a modificat metodologia-cadru de acordare a burselor prin ordin de ministru și a solicitat universităților, în data de 6 iulie 2017, să opereze modificările care se impun în metodologiile proprii.

Astfel, pentru luna iulie 2017, sumele alocate de Ministerul Educației instituțiilor de învățământ superior de stat pentru burse vor fi similare cu cele din luna iunie (63.908.245 de lei, din care 54.582.957de  lei pentru studenții români înmatriculați în ciclurile universitare de licență și master), indiferent de numărul de zile de vacanță ale studenților, urmând ca pentru luna august, cuantumul să fie același.

La momentul constituirii bugetului de stat pe anul 2017, fondul de burse a fost fundamentat pornind de la durata calendaristică a activităților didactice (în medie 8,3 luni), numărul studenților bugetați și cuantumul alocat pentru constituirea fondului de burse şi protecţie socială a studenţilor de 201 lei/lună/student. Odată cu adoptarea Legii 137/2017, durata calendaristică a activităților didactice a fost extinsă pe toată durata anului, fiind astfel acoperite și vacanțele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS