Concursul pentru directori de școli, condiționat de numărul de elevi

Numărul posturilor de director adjunct s-ar putea diminua, în funcție de câți elevi se vor înscrie pentru anul școlar 2017-2018


Posturile de directori și directori adjuncți din unitățile de învățământ preuniversitar care sunt ocupate prin detașare în interesul învățământului vor fi scoase la concurs în perioada iunie-iulie 2017. În județul Dolj sunt peste 60 de funcții care nu sunt ocupate prin concurs. Situație similară este și în celelalte județe ale Olteniei. Reprezentanții inspectoratelor școlare județene spun că, în anumite unități de învățământ, este posibil să se desființeze posturile de director adjunct, având în vedere că numărul copiilor înscriși se diminuează și nu se mai respectă normativele de încadrare.

La nivel național, 600 de posturi de director și director adjunct din grădinițe, școli și licee sunt ocupate în prezent de cadre didactice prin detașare în interesul învățământului. Ministrul educației a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că pentru aceste posturi se va organiza o nouă sesiune de concurs și a publicat calendarul de desfășurare a probelor. Până pe 15 iunie, inspectoratele școlare vor anunța posturile care vor fi scoase la concurs. În județul Dolj, în urma evaluărilor din octombrie -noiembrie 2016, au rămas neocupate prin concurs 44 de posturi de director și 17 posturi de director adjunct. Numărul posturilor de director adjunct ar putea să scadă, în funcție de planul de școlarizare pentru anul 2017-2018. „Conform legislației în vigoare, un post de director adjunct se înființează la un număr de 250 de copii. După ce vom verifica respectarea condițiilor de normare o să știm exact câte posturi de director adjunct avem“, a declarat inspectorul școlar general Monica Sună. Înscrierile pentru concurs se vor derula în perioada 19 iunie – 6 iulie, iar proba scrisă va avea loc pe 17 iulie. Evaluarea candidaților se va face după o nouă metodologie aprobată prin Ordinul nr. 3669/2017, prin care se include testarea competențelor manageriale ale candidaților.

Școli și grădinițe din Craiova și județ cu directori numiți prin detașare

Dintre cele 44 de posturi de director, care nu au fost ocupate prin concurs, o parte sunt și unități școlare din Craiova, cum ar fi Școala „Traian“, Școala Gimnazială „Lascăr Catargiu“, Grădinița cu program prelungit „Elena Farago“, Grădinița cu program prelungit „Tudor Vladimirescu“ și Grădinița cu program prelungit „Pheonix“. În ceea ce privește cele 17 posturi de director adjunct, numiri cu detașare s-au făcut la Colegiul Național „Frații Buzești“ pentru unul din cele două posturi, la Școala „Bethoveen“, Școala Gimnazială „Gheorghe Bibescu“, la Liceul Teoretic „Henri Coandă“, dar și Școala Gimnazială „Traian“.

În județ, numiri de directori au fost făcute, printre altele, la Liceul Teoretic Amărăștii de Jos, la Școala Gimnazială „Carol al II-lea“ din Dioști, dar și la Școlile Gimnaziale din Maglavit, Braloștița, Bratovoiești, Catane, Calopăr, la Cerăt, la Giurgița, Piscu Vechi, Scaești, Teslui, Daneți, Apele Vii, Vela, Lipovu și la Școala Gimnazială nr. 1 Băilești, la Școala nr. 1 Moțăței, Poiana Mare, Bulzești, Lipovu, Vela, Botoșești-Paia. Pentru director adjunct, în județ numiri au fost făcute la Liceul Tehnologic „Petre Baniță“ din Călărași, la Liceul „Dimitrie Filișanu“ din Filiași, la Liceul Tehnologic din Plenița, la Școala Gimnazială „Gheorghe Brăescu“ din Calafat, la Școala gimazială Filiași, precum și la Școlile Gimnaziale din Botoșești-Paia, Cetate, Braloștița și Sadova.

Gorj: 27 de posturi de director și 18 posturi de directori adjuncți

La nivelul județului Gorj, după concursul organizat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Știi-nțifice, au rămas neocupate 45 de posturi pe care au fost numiți prin detașare 27 de directori și 18 directori adjuncți. Posturi de directori au rămas la: Școala Gimnazială Mușetești, Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae“ Târgu Jiu, Școala Gimnazială Samarinești, Școala Gimnazială Bălănești, Școala Gimnazială „G. Uscătescu“ Târgu Cărbunești, Școala Gimnazială Bumbești Pițic, Școala Gimnazială Văgiulești, Școala Gimnazială Dănciulești, Colegiul Național „Tudor Arghezi“ Târgu Cărbunești, Școala Gimnazială Scoarța, Școala Gimnazială Săulești, Școala Gimnazială Arcani, Școala Gimnazială Plopșoru, Școala Gimnazială nr. 1 Țicleni, Școala Gimnazială Câlnic, Școala Gimnazială Țânțăreni, Școala Gimnazială Negreni, Școala Gimnazială Bărbătești, Școala Gimnazială Alimpești, Colegiul Tehnic „Ion Mincu“ Târgu Jiu, Școala Gimnazială Sâmbotin, Liceul Teologic Târgu Jiu, Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu“ Târgu Jiu, Școala Gimnazială Negomir, Școala Gimnazială Drăguțești, Școala Gimnazială Ionești și la Școala Gimnazială Bălcești.

În ceea ce privește funcțiile de director adjunct rămase neocupate, acestea sunt la Școala Gimnazială Aninoasa, Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu“ Târgu Jiu, Liceul Tehnologic Baia de Fier, Liceul Tehnologic Turceni, Liceul Tehnologic Bustuchin, Liceul Tehnologic Roșia Jiu, Școala Gimnazială „G. Uscătescu“ Târgu Cărbunești, Școala Gimnazială nr. 1 Rovinari, Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu“ Târgu Jiu, Liceul cu Program Sportiv, Școala Gimnazială Plopșoru, Școala Gimnazială nr. 2 Motru, Colegiul Național „George Coșbuc“ Motru, Școala Gimnazială „Pompiliu Marcea“ Târgu Jiu, Colegiul Tehnic „Ion Mincu“ Târgu Jiu și la Liceul Teologic Târgu Jiu.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj va analiza toate posturile de director şi director adjunct pentru a vedea dacă toate vor fi scoase la concurs sau unele vor fi desfiinţate. Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, a precizat că în privinţa inspectorilor şcolari, opt dintre posturi sunt ocupate fără concurs, dintr-un total de 17 posturi. De asemenea, postul de inspector şcolar general adjunct este în continuare ocupat fără concurs.


Olt: Numărul posturilor de director adjunct de școală ar putea să scadă

Inspectoratul Școlar Ju-dețean (ISJ) Olt evaluează în această perioadă situația din județ și, ținând cont de prognoza privind populația școlară în următorii ani, ar putea să diminueze numărul posturilor de director adjunct care vor fi declarate vacante pentru concursul din perioada următoare. „Într-o zi-două definitivăm situația și vom face publică lista“, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Olt, inspectorul Mirela Paraschiv.

În urma concursului din toamna trecută au rămas neocupate 72 de posturi de director și 21 de posturi de director adjunct, din ultima categorie fiind posibil ca o parte să nu se mai regăsească în lista celor vacante la concursul care vine.

Aproape 100 de candidați au fost atunci declarați respinși, unii dintre aceștia, „nume grele“. Printre ei, actualul inspector școlar general-adjunct Florica Grecu, cea care s-a înscris pentru postul de director al Colegiului Național „A.I. Cuza“ Corabia. Ulterior, profesoara a picat, de două ori (ultima dată vinerea trecută), și concursul pentru postul de adjunct al ISJ Olt.

Dacă principalele licee au, din toamna 2016, directori cu concurs, mai multe școli gimnaziale din municipiul Slatina și foarte multe din județ sunt conduse de directori detașați pe post. Printre acestea: Școala Gimnazială „Nicolae Iorga“ Slatina, Școala Gimnazială „Vlaicu Vodă“ Slatina, Școala Gimnazială nr. 3 Slatina etc.

Directorii care au picat concursul, pe posturi

Un moment discutabil s-a înregistrat la începutul acestui an, când directorii care nu au promovat concursul, dar și cei care ocupau la acel moment funcția, dar nu s-au prezentat la concurs, și-au pierdut, conform metodologiei, funcțiile. Conducerea ISJ s-a mândrit la acel moment că a procedat la „consultarea cancelariei“, alegând persoane care să corespundă criteriilor de ocupare a funcțiilor, dar să se bucure și de susținerea colegilor. La scurt timp a intervenit, însă, odată cu schimbarea conducerii ministerului, și schimbarea metodologiei, iar la ISJ au apărut peste noapte zeci de demisii ale directorilor proaspăt numiți. În locul lor au revenit, în majoritatea cazurilor, directorii care nu promovaseră sau nu se prezentaseră la concurs.Comenteaza acum

Alte stiri

23 martie 2018

În câteva şcoli din Gorj nu s-au făcut ore

Activitatea unităților școlare din județul Gorj nu a fost afectată astăzi decât parţial de ninsoarea căzută. Astfel, excepție au făcut școala din comuna Bumbești-Pițic, școala primară din localitatea Covrigi – comuna Văgiulești, școala din ...

Sumarul ediției de marţi, 13 iunie 2017

Actualitate

» Bancul zilei
» ANAF: Dezvoltatorii imobiliari persoane fizice să declare veniturile din vânzarea proprietăților din patrimoniul afacerilor până la 30 iulie
» Coldea şi Kovesi, chemaţi săptămâna viitoare la audieri în Comisia de anchetă privind alegerile din 2009
» Noi condiţii pentru fermierii care cumpără teren pe credit, cu garanţii de la stat
» CE, procedură infringement împotriva Cehiei, Ungariei şi Poloniei pentru că nu au acceptat refugiaţi
» Ion Iliescu – trimis în judecată în dosarul ”Mineriada”
» Dosarul Mineriadei a fost finalizat după 27 de ani şi urmează să fie trimis în instanță
» Diplomații ruși expulzați din Republica Moldova ar fi recrutat luptători pentru estul Ucrainei
» Iohannis se întâlneşte săptămâna viitoare cu Angela Merkel şi Macron
» Klaus Iohannis, întâlniri cu Angela Merkel şi Emmanuel Macron, săptămâna viitoare
» Carmen Dan: Nu mi-a fost propusă funcția de prim-ministru
» Un avion Tarom a aterizat de urgență, după ce un motor a cedat în aer: “S-a auzit o bubuitură groaznică”
» Surse: Cine sunt singurii miniştri care au trecut de evaluarea PSD/Dragnea

Interviu

» Medicul care le dă bani pacienților pentru medicamente

Publireportaj

» 5G drumul către Societatea Interconectată

Dolj

» Cum încearcă unii fermieri să facă șmecherii cu subvențiile APIA
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Polițist doljean, cercetat după ce a scos la vânzare o bombă
» Femeie rănită într-o mașină răsturnată în șanț
» Stadionul-fantomă din Craiova, scos la licitaţie
» Psihologii din Dolj şi-au desemnat reprezentanţii
» Concurs pentru directori
» Dolj: Gala caritabilă “Timpul faptelor bune” are loc duminică la Filiaşi
» Craiova: Furnizarea gazelor se întrerupe temporar, miercuri, pe mai multe străzi
» Polițist doljean, cercetat după ce a scos la vânzare o bombă
» Craiova: Biblioteca “Aman” găzduieşte lansarea cărţii Călător cu D@r

Gorj

» Trafic restricţionat pe DN 67, în zona Băleşti
» Elevii olimpici, în vizită la Parlamentul European
» Mihaela Runceanu conduce interimar Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu“
» Un singur beneficiar al subvenţiei pentru cultivarea de tomate
» CEO a produs 160 de tone de iarba elefantului, o plantă energetică
» Mandatul primarului Romanescu, validat de Judecătoria Târgu Jiu
» 83 de candidaţi pentru posturile de conducere de la Complexul Energetic Oltenia
» Gorj: Demonstraţie de acordare a primului ajutor, în incinta mall-ului
» Gorj: UCB are un nou rector
» Gorj: Motociclist rănit la Mătăsari
» Gorj: Băiat de 17 ani, reţinut pentru că a condus fără permis

Vâlcea

» Vâlcea: Trafic restricţionat pe DN 7, în apropierea localităţii Milcoiu
» Vâlcea: Femeie bănuită de furt prin metoda ghicitului, depistată de poliţiştii din Călimăneşti

Sport

» Fotbal / România arată fotbal când nu joacă pe puncte. Băluță, surpriza plăcută
» Fotbal / Tineretul s-a impus în Liechtenstein
» Alb-albaștrii, apți pentru cantonamentul din Austria
» Meci cu miză importantă între România și Belarus, la Craiova
» Fotbal / Cristi Bărbuț a semnat cu CS Universitatea Craiova
» Tenis: Simona Halep, Jelena Ostapenko și Elina Svitolina, candidate la titlul de jucătoarea lunii mai (WTA)

Sanatate

» Comisiile de specialitate de la CNAS – desființate, pacienţii – nemulţumiţi
» Lipsesc mii de medicamente de care depinde viața bolnavilor

Educatie

» Au rămas locuri libere la grădiniţele din Dolj

Magazin

» Horoscop
» Programul Inspire Cinema Craiova pentru perioada 16-22 iunie

Top