17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieDoi liceeni din Craiova, la bacalaureatul special

Doi liceeni din Craiova, la bacalaureatul special

La sesiunea specială a bacalaureatului, din cei 223 de elevi de clasa a XII-a, doi sunt din Craiova, de la Liceul cu program sportiv „Petrache Trișcu“
La sesiunea specială a bacalaureatului, din cei 223 de elevi de clasa a XII-a, doi sunt din Craiova, de la Liceul cu program sportiv „Petrache Trișcu“

Sesiunea specială a examenului de bacalaureat a debutat ieri, la Colegiul Național „Mihai Viteazul“ din Ploiești, județul Prahova. La această sesiune sunt așteptați să participe 223 de elevi, dintre care doi sunt liceeni din Craiova.

Organizat pentru elevii calificați la competițiile inter­na­ționale, dar și pentru cei care sunt acceptați la universități din străinătate, bacalaureatul special se va derula în perioada 29 mai – 9 iunie, la Colegiul Național „Mihai Viteazul“ din Ploiești. La această sesiune participă și doi elevi din Craiova. Aceasta este sesiunea cu cei mai puțini candidați din Dolj.
„Cei doi elevi care susțin bacalaureatul special sunt Coman Ștefan Ionuț și Constantin Denis Daniel, ambii de la Liceul cu program Sportiv «Petrache Trișcu» Craiova, campioni individuali la lupte libere“, a precizat inspectorul școlar general Monica Sună.
Cei doi candidați din Craiova susțin bacalaureatul alături de alți 221 de liceeni din țară. Dintre aceștia, 46 de elevi fac parte din loturile olimpice școlare pe discipline, 142 de elevi sunt incluși în loturile sportive școlare, iar 33 de elevi și-au manifestat intenția de a candida la admiterea în învățământul superior în afara ţării.
Ieri a fost prima probă, de evaluare a competențelor de comunicare în limba română.
Potrivit calendarului na­­țio­­nal miercuri, 31 mai, este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație inter­­națională, iar în zilele de 2 și 3 iunie, evaluarea competenţelor digitale.
Probele scrise au următorul calendar: 6 iunie va fi proba la limba și literatura română, 7 iunie – proba obligatorie a profilului, 8 iunie – proba la alegere a profilului și specializării, 9 iunie – limba și literatura maternă. Afișarea primelor rezultate – în centrul de examen – este prevăzută pentru 9 iunie, până la ora 18.00. Contestațiile pot fi depuse în cursul aceleiași zile, în intervalul orar 18.00 – 20.00. Acestea vor fi soluționate pe 10 iunie, zi în care vor fi afișate și rezultatele finale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS