Elevii de clasa a VI-a încep astăzi evaluarea naţională cu proba “limbă şi comunicare”

Foto: click.ro
Foto: click.ro

Elevii din clasa a VI-a susţin astăzi proba scrisă la limbă şi comunicare în cadrul evaluării naţionale, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, urmând ca joi să aibă loc şi testul la matematică şi ştiinţe. Săptămâna trecută, şcolarii din clasa a IV-a au dat probele scrie din cadrul evaluării naţionale la limba română, matematică şi limba maternă. Elevii de clasa a II-a au dat aceeaşi evaluare în perioada 10-14 aprilie, înainte de vacanţa de primăvară.

Este al patrulea an consecutiv în care elevii susţin aceste evaluări. Rezultatele nu se trec în catalog, dar vor fi evaluate la nivelul fiecărei şcoli. Aceste evaluări au rolul de a soate în evidenţă nivelul fiecărui elev, astfel încât să se cunoască unde are lipsuri şi unde mai trebuie lucrat. Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat că, pentru prima dată după patru ani de când au fost introduse aceste evaluări, rezultatele lor vor fi centralizate la nivelul fiecărui Inspectorat Şcolar Judeţean, astfel, să se poată avea o viziune de ansamblu asupra situaţiei actuale. Ordinul pentru calendarul evaluărilor a fost publicat în Monitorul Oficial pe 7 septembrie 2016.
Comenteaza acum

Alte stiri

19 mai 2017

Elevii, implicaţi în lupta împotriva drogurilor

Elevii gorjeni sunt implicaţi în lupta împotriva drogurilor. În această săptămână s-a încheiat faza judeţeană a concursului „Mesajul meu antidrog“, ediţia a XIV-a, având mottoul „Colorează-ţi viaţa altfel… fără droguri“. Secţiunile ...

Sumarul ediției de miercuri, 10 mai 2017

Top