16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieRomânia a obţinut şase medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică

România a obţinut şase medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică

România a obţinut o medalie de aur, două medalii de argint şi trei medalii de bronz la a 34-a Olimpiada Balcanică de Matematică (BMO) ce s-a desfăşurat în perioada 2-7 mai 2017 în Ohrid, Macedonia, informează Societatea de Ştiinţe Matematice din România, potrivit Hotnews. BMO este o competiţie anuală la care participa elevi de liceu, până la şase elevi din fiecare ţară, cu vârstă până în douăzeci de ani. Această contribuie la dobândirea de experienţă şi pregătirea pentru Olimpiada Internaţională de Matematică. La BMO 2017 au participat echipe din Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cipru, fosta Republica Iugoslavă a Macedoniei A, Grecia, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia şi Turcia (ţări membre) precum şi echipe din Arabia Saudită, Azerbaijan, Italia, Kazakhstan, Kârgâzstan, fosta Republica Iugoslavă a Macedoniei B, Turkmenistan, Marea Britanie şi Qatar (ţări invitate). Competiţia a presupus rezolvarea de către fiecare participant, în cel mult patru ore şi treizeci de minute, a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorica şi algebră.

Elevii români au obţinut următoarele rezultate:

– Medalie de aur: Ciprian-Mircea Bonciocat (40 de puncte, punctaj maxim) de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti.

– Medalii de argint: Mihnea-Gabriel Doică (31 de puncte) de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Dragoş Manea (31 de puncte) de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov.

– Medalii de bronz: Mihnea-Andrei Ocian (30 de puncte) de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, Theodor-Mihai Iliant (28 de puncte) de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa şi Antonie Ciocan (22 de puncte) de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Delegaţia României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti şi însoţită de conf. dr. Mihai Chiş de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii de Vest din Timişoara.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS