24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieCe posturi vacante au rămas în școlile din Dolj

Ce posturi vacante au rămas în școlile din Dolj

În Dolj, după etapa de pretransfer au rămas 65 de posturi titularizabile în școlile din Craiova și județ
În Dolj, după etapa de pretransfer au rămas 65 de posturi titularizabile în școlile din Craiova și județ

Unitățile de învățământ din județul Dolj au reînnoit miercuri, 3 mai, lista posturilor vacante și rezervate care au rămas după pretransferul titularilor. Oferta este, la prima vedere, foarte bogată, fiind 1.045 de norme și fracțiuni, dar dintre acestea 65 de posturi complete pot fi ocupate pe perioadă nedeterminată. Alte 322 de posturi complete sunt vacante, dar nu sunt titularizabile pentru că în unitățile respective nu sunt elevi care să asigure viabilitate pe perioadă de patru ani, ci doar pentru perioade cuprinse între unu și trei ani. În alte 658 de situații sunt fracțiuni de norme de 3 și 16 ore, cu statut de vacant sau rezervat, care vor fi ocupate tot pe perioadă determinată.
Din posturile complete titularizabile în județul Dolj, cele mai multe sunt la Liceul de Arte „Marin Sorescu“ din Craiova, care are 12 catedre de muzică instrumentală, patru norme de corepetiție și alte două posturi de instrument la alegere. Anul acesta sunt multe posturi și la instruire practică pe diverse discipline cum ar fi medicină, agricultură, horticultură, mecanică, electrotehnică și transporturi autovehicule. La această secțiune sunt zece catedre vacante la unități școlare din Craiova cum ar fi Liceul „Charles Laugier“ pentru cursurile de la postliceală, la Colegiul Tehnic Energetic, Liceul Tehnologic Auto, Liceul de Transporturi Auto, Liceul Tehnologic „George Bibescu“, iar în județ la liceele din Poiana Mare și Melinești. La învățământul primar și preșcolar, deși sunt peste 80 de catedre publicate pentru fiecare specializare, la educatoare doar opt catedre pot fi ocupate pe perioadă nedeterminată, acestea fiind la unități de învățământ precum Grădinița „Elena Farago“, Grădinița „Sfânta Ana“, Grădinița „Castelul Fermecat“ din Craiova, dar și la unități școlare din localități precum Gogoșu, Botoșești-Paia, Castranova, Grecești.
La învățători sunt șapte posturi vacante la unități școlare din Goicea, Negoi, Sadova, Sălcuța, Urzicuța și Amăraștii de Jos. În ceea ce privește celelalte discipline la care există posturi vacante, sunt patru catedre la educație fizică și sport, dintre care una este la Clubul Sportiv din Craiova și trei la unități școlare din județ, două posturi de mecanică la liceele tehnologice din Melinești și Segarcea, două posturi la CJRAE Dolj și trei posturi didactice la școlile speciale. Câte un post vacant au disciplinele limba și literatura română, dans contemporan și modern, economie și educație antreprenorială, informatică, geografie, fizică, judo, limba engleză, protecția mediului, religie ortodoxă.

Posturi realizate din ore existente în localități diferite

În oferta de posturi vacante, unele catedre sunt realizate din unirea fracțiunilor de normă din două discipline cu ore adunate din mai multe unități de învățământ. Astfel de exemple se regăsesc pentru o titularizare pe fizică cu educație tehnologică. Postul respectiv este realizat din cele două discipline cu opt ore la Școala Rast, alte patru ore la Școala Gimnazială Ghidici, patru ore la Școala Gimnazială Nr. 3 din Băilești și două ore la Școala Gimnazială Seaca de Câmp. Respectivele ore din cele patru unități școlare sunt unite sub același cod, ceea ce indică faptul că postul ar putea fi ocupat pe baza articolului 253 din Legea Educației de cadru didactic care își desfășoară activitatea și în prezent în aceste școli. Un alt exemplu este la geografie, unde pentru titularizare s-au scos ore din trei unități școlare: Școala Gimnazială Ișalnița, Școala Gimnazială Braloștița și Școala Gimnazială Secu. Posturile vacante vor fi puse în aceste zile la dispoziția cadrelor didactice cu contracte pe perioadă determinată, care au participat la un concurs în ultimii șase ani și au obținut cel puțin nota 7 la proba scrisă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS