3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieȘcolile din Dolj au rămas cu sute de locuri libere la pregătitoare

Școlile din Dolj au rămas cu sute de locuri libere la pregătitoare

După prima etapă de admitere la clasa pregătitoare, în județul Dolj au rămas 941 de locuri libere
După prima etapă de admitere la clasa pregătitoare, în județul Dolj au rămas 941 de locuri libere

În Dolj, în urma primei etape de admitere la clasa pregătitoare, au fost admiși 4.617 copii pe cele 5.558 de locuri, alocate la învățământul de masă, special, dar și simultan. 34 de copii au fost respinși, dar pentru aceștia au rămas 941 de locuri libere, dintre care 335 de locuri sunt la unități școlare din Craiova. O nouă etapă de înscrieri se va derula în perioada 24-30 martie.

În urma primei etape de admitere la clasa pregătitoare, în Craiova doar trei unități școlare nu mai au locuri libere la clasa pregătitoare. Acestea sunt Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan“, care a și respins 31 de cereri, Colegiul Național „Frații Buzești“ – două cereri respinse, dar și Colegiul Național „Elena Cuza“ din Craiova. În rest, unitățile școlare mai au libere între unul și 39 de locuri la pregătitoare. Cele mai multe sunt la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ din Craiova – 39 de locuri, Școala Gimnazială „Gheorghe Bibescu“ – 31, Școala Gimnazială „Lascăr Catargiu“ – 28. Locuri libere mai sunt și la unitățile de învățământ suprasolicitate. La Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica“ mai sunt două locuri, la Școala Gimnazială „Mircea Eliade“ au rămas opt, la Școala Gimnazială „Sf. Dumitru“ mai sunt trei locuri, la fel ca la Școala Gimnazială „Traian“, iar la Colegiul Național „Carol I“ – șapte.
În ceea ce privește școlile din județ, în 13 unități gimnaziale s-au ocupat toate locurile alocate. Pe această listă se află școlile gimnaziale din localitățile Amărăștii de Sus, Carpen, Castranova, Călărași, Cernătești, Cioroiași, Coțofenii din Dos, Drăgotești, Orodel, Pielești, Urzicuța, Valea Stanciului și Vârtop.

Școli cu maximum un elev înmatriculat

După prima etapă de înscriere se observă că sunt și școli care nu au reușit să-și facă clasele. La Școala gimnazială din Mofleni, deși s-au alocat 25 de locuri, nu s-a înscris nici un elev, iar la Școala Gimnazială „Anton Pann“, pe cele 25 de locuri a fost înregistrat un singur elev. Copii puțini au fost înregistrați și la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, pentru cele 25 de locuri fiind înregistrate doar șapte cereri. De altfel, în județ sunt unități școlare care păstrează învățământul în regim simultan, cu clase formate din elevi din ani diferiți de studiu, iar pentru pregătitoare pentru anul școlar următor au, după prima etapă de înscrieri, doar câte un elev admis. Situația aceasta există în 11 localități din Dolj. Pe această listă se află Plenița, Terpezița, Secu, Drănic, Școala Gimnazială Rromi Filiași, Leșile – Școala Primară Albești, Argetoaia – Școala Primară Piria, Breasta – Școala Primară Obedin, Cetate – Școala Primară Moreni, Goiești – Școala Mălăiești și Orodel – Școala Gimnazială Călugărei.
A doua etapă de depunere a cererilor, rezervată copiilor care nu au fost cuprinși în nici o unitate de învățământ, se va desfășura în perioada 24-30 martie. În acest sens, părinţii vor completa un nou formular de înscriere, repartizarea urmând să se realizeze pe locurile disponibile după prima etapă. Unitățile de învățământ sunt obligate să afișeze situația copiilor înscriși și a locurilor libere, după fiecare etapă de înscriere. Rezultatele finale vor fi afişate în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectoratelor şcolare în data de 6 aprilie. În perioada 7-13 aprilie vor fi soluţionate, la nivel local, toate cazurile nerezolvate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS