6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieStudenții din Bănie pot obține burse de studiu în străinătate

Studenții din Bănie pot obține burse de studiu în străinătate

Studenții craioveni pot obține stagii de pregătire profesională în străinătate cu burse cuprinse între 500 și 700 de euro
Studenții craioveni pot obține stagii de pregătire profesională în străinătate cu burse cuprinse între 500 și 700 de euro

Studenții de la programele de licență, master sau doctorat din cadrul Universității din Craiova se pot înscrie în această lună pentru stagii de pregătire teoretică sau practică în străinătate. Mobilitățile pentru formare profesională sunt asigurate prin programul Erasmus plus, prin care Universitatea din Craiova are 311 acorduri cu 255 de universități.
„În funcție de domeniul de studii la care sunt înscriși, studenții pot pleca la universități din Italia, Franța, Spania, Portugalia, Polonia, Marea Britanie, Lituania, Letonia, Grecia, Germania, Croația, Danemarca, Estonia, Belgia, Bulgaria, Austria, Ungaria, Turcia. Pentru selecție trebuie să depună CV și scrisoare motivațională. În funcție de locurile disponibile, facultățile pot impune criterii specifice de selecție. La Facultatea de Litere, de exemplu, studenții care vor să plece susțin obligatoriu și un test de limbă. Solicitările pentru mobilități se depun în luna martie pentru anul universitar următor. Mobilitățile sunt pentru o perioadă de minimum trei luni și maximum 12 luni. Pe perioada stagiilor, studenții primesc burse fixe de 500 de euro pentru cursuri și 700 de euro pentru practică. Aceștia pot accesa mai multe stagii de studiu și stagii de practică într-un ciclu de studii, condiția fiind să nu depășească 12 luni“, a precizat Loredana Mateescu, asistent programe comunitare din cadrul Departamentului de relații internaționale al Universității din Craiova.
Studenții care urmează stagii de formare profesională peste graniță revin cu certificate și foi matricole, eliberate de universitățile respective.
După absolvirea studii­­lor universitare, mobilitățile vor fi menționate și pe suplimentul foii matricole, eliberată de Universitatea din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS