6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieZeci de profesori din Dolj, pe lista restructuraților

Zeci de profesori din Dolj, pe lista restructuraților

Inspectorul școlar general Monica Sună a precizat că în Dolj 40 de profesori sunt afectați  de restructurare (FOTO: Claudiu Tudor)
Inspectorul școlar general Monica Sună a precizat că în Dolj 40 de profesori sunt afectați
de restructurare (FOTO: Claudiu Tudor)

Inspectoratul Școlar Județean Dolj a afișat lista cadrelor didactice ale căror catedre vor fi desființate din toamnă. Nu mai puțin de 40 de dascăli sunt afectați de restructurări, cei mai mulți fiind învățători sau profesori de limba și literatura română. Pentru a primi o altă catedră, cadrele didactice vor fi evaluate și apoi distribuite în ședință publică, în funcție de punctaj.

Reducerea numărului de elevi este motivul pentru care profesori de diverse discipline nu vor mai preda în școlile în care se află în prezent. O parte din unitățile școlare care fac anul acesta restructurări au făcut și anul trecut. Pe această listă se găsesc Școala Gimnazială „Nică Barbu Locusteanu“, Colegiul „Ștefan Odobleja“, Colegiul „Ștefan Milcu“ Calafat, Liceul Tehnologic Auto, Școala Gimnazială Brădești, Școala Gimnazială Breasta, Școala Gimnazială Podari, Școala Profesională Valea Stanciului. Cei mai afectați sunt, la fel ca în 2016, profesorii de limba română și învățătorii. „La nivelul județului Dolj avem 40 de cadre didactice restructurate. Cele mai multe cazuri sunt la limba și literatura română, unde avem șapte colegi care intră în restrângere de activitate. Urmează învățătorii, cu cinci situații. Aceste restructurări sunt determinate de numărul mic de ore și de scăderea numărului de elevi“, a declarat inspectorul școlar general Monica Sună. Profesorii de limba română care își vor pierde catedrele predau în prezent la Școala Gimnazială Podari, Liceul Tehnologic „Petre Baniță“ Călărași, Școala Profesională Valea Stanciului, Liceul Tehnologic Transporturi Auto, Școala Gimnazială Calopăr, Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu“ și Școala Gimnazială Nr. 1 Dăbuleni. În ceea ce privește învățătorii restructurați, aceștia provin de la Școala Gimnazială Leșile, Școala Gimnazială „Henri Coandă“ Perișor, Școala Gimnazială „Ioan Grecescu“ Brădești, Școala Profesională Daneți, Școala Gimnazială Breasta. Afectați de restructurări vor fi și profesorii de matematică, precum și cei de istorie, pentru fiecare disciplină în parte fiind câte patru posturi desființate. Posturile de istorie se restructurează la Liceul „Traian Vuia“ și Colegiul Național „Gheorghe Chițu“, ambele din Craiova, Școala Gimnazială Rojiște și Școala Profesională „Constantin Argetoianu“ din Argetoaia. La matematică, restructurări sunt la Școala Gimnazială „Nică Barbu Locusteanu“, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“, Colegiul Tehnic „Odobleja“, Colegiul Tehnic „Ștefan Milcu“ și Piscu Vechi.
Restructurările vor mai afecta și profesori de engleză, franceză, geografie și discipline tehnice.
Toți cei afectați de restructurări vor trece prin evaluarea activității pe bază de dosar la Inspectoratul Școlar Județean Dolj și, în funcție de catedrele pe care vor să le ocupe din toamnă, vor avea de susținut și probe scrise sau probe practice. „Pentru a rămâne la catedră, cadrele didactice își depun dosare, între 3 și 7 martie, la Inspectoratul Școlar Județean Dolj, cu activitatea desfășurată. În perioada imediat următoare, vor fi evaluate de inspectorii de specialitate. Punctajele se vor afișa la sediul ISJ Dolj pe 9 martie, zi în care cei nemulțumiți pot depune contestație. Pe 22 martie va avea loc ședința publică de repartizare“, a declarat inspectorul școlar general Monica Sună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS