24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieMonica Sună, noul inspector școlar general al ISJ Dolj

Monica Sună, noul inspector școlar general al ISJ Dolj

 

Inspectoratul Școlar Județean Dolj are de ieri un nou inspector general – profesorul Monica Leontina Sună (foto), numită prin Ordinul de Ministru 3080/2017 prin detașare în interesul învățământului până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar în curs. Monica Sună este absolventă a Universității din București și profesor titular la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Craiova. Din 2016 și până la numirea în funcția de conducere a fost inspector școlar pentru perfecționarea cadrelor didactice din învățământul preuniversitar doljean.
„Sunt în sistemul preuniversitar din 1997, am o experiență de aproximativ 20 de ani, de un an sunt inspector școlar al ISJ Dolj în cadrul departamentului de management – dezvoltarea resursei umane. În noul mandat în care am fost numită voi continua toate proiectele demarate de către inspectoratul școlar, cum ar fi creșterea promovabilității la examenele naționale, scăderea abandonului școlar, integrarea copiilor în programe de sprijin social gen programul «Fiecare copil în grădiniță» și implicarea școlilor în proiecte europene Erasmus și proiecte
POSDRU. În perioada imediată ne vom concentra atenția asupra aprobării planului de școlarizare pentru 2017-2018, precum și pentru încadrarea cu personal didactic. De asemenea, vom asigura desfășurarea, în bune condiții, a simulărilor examenelor naționale care vor avea loc în luna martie“, a precizat noul inspector școlar general, Monica Sună.
Funcția de inspector școlar general în cadrul ISJ Dolj s-a vacantat după ce Lavinia Craioveanu, care ocupa acest post prin concurs, și-a dat demisia în urma obținerii unui mandat de senator în Parlamentul României. Noul ocupant al acestei funcții, Monica Sună, a precizat că se va înscrie și la concursul pentru inspector școlar general, care va fi organizat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice la o dată care urmează să fie stabilită în perioada următoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS