6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieZeci de directori de școli, trecuți prin sita concursului

Zeci de directori de școli, trecuți prin sita concursului

Peste 80 de directori de școli au trecut prin proba de evaluare a CV-ului și au susținut interviul pentru un nou mandat (Foto: arhiva GdS)
Peste 80 de directori de școli au trecut prin proba de evaluare a CV-ului și au susținut interviul pentru un nou mandat (Foto: arhiva GdS)

Concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct este în plină derulare. 87 de candidați din cei 298 înscriși în concursul pentru ocuparea unei funcții de director și director adjunct la una dintre unitățile de învățământ din județul Dolj au susţinut săptămâna trecută probele de interviu și evaluare a CV-ului. 82 de candidați au fost declarați admiși, iar la  unele unități de învățământ din Craiova, dar și din județ se știe deja cine va prelua mandatul pe următorii patru ani. Au fost însă și situații în care candidații au obținut punctaj mare la scris, dar au picat fie la evaluarea CV-ului, fie la interviu. De asemenea, sunt candidați care au promovat concursul, dar nu vor obține un mandat de director pentru că au avut concurenți care au obținut punctaje mai mari.

În urma evaluării candidaților care doresc să devină manageri, în Craiova, la cel puțin 20 de unități de învățământ, rezultatele concursului elucidează cine va prelua mandatul pentru următorii patru ani. 12 unități de învățământ au în acest moment situația clară. Pe această listă se află Grădinița „Dumbrava Minunată“ (Sorina Elena Șchiopu), Grădinița „Voiniceii“ (Lavinia Cilibiu), Grădinița „Eden“ (Nicoleta Anda Căpitănescu), Grădinița „Paradisul Copiilor“ (Aurelia-Ileana Sava are cel mai mare punctaj), Grădinița „Căsuța cu povești“ (Claudia Ilina Radu), Grădinița „Căsuța Fermecată“ (Simona Opran), Grădinița „Traian Demetrescu“ (Melania Enache), Grădinița „Nicolae Romanescu“ (Laura Ușurelu), Grădinița „Florea Soarelui“ (Melinda Lavinia Barbu), Grădinița „Floare Albastră“ (Mariana Badea), Grădinița „Sf. Ana“ (Tatiana- Camelia Istudor), Grădinița „Petrache Poenaru“ (Alina Marinela Iordache).

Școli din Craiova cu directori admiși

În ceea ce privește unitățile de învățământ gimnazial din Craiova, potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean Dolj, s-a definitivat situația directorilor Școlii gimnaziale „Mihai Viteazul“, în urma concursului fiind admisă pe funcția de director Alexandrina Maria Năstase, fost inspector școlar pentru management, iar ca director adjunct, Dana Cotfasă și în prezent pe această funcție. Un nou mandat vor prelua și la Școala gimnazială „Mihai Eminescu“ din Craiova directorul Silvia Cîrțu și directorul adjunct Elena Rodica Nicolae. Și la Școala gimnazială „Nicolae Bălcescu“ din Craiova, managerul Crisanda Turcu a promovat concursul pentru un nou mandat, iar adjunctul admis mai are o opțiune. La Școala specială „Sfântul Vasile“ din Craiova a fost declarată admisă ca director Florentina Mariana Cornea, la Școala gimnazială „Anton Pann“ a fost admis ca director Radu Petrina, iar director adjunct Nicoleta Camelia Ghidoveanu. La Palatul Copiilor din Craiova, cel mai mare punctaj a fost obținut de candidata Alina Angela Țacu, iar la Clubul Sportiv Școlar Craiova, cel mai mare punctaj a fost obținut de Alin Marius Staicu. În ceea ce privește liceele, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară a fost admisă ca manager Laura Alina Duțescu, cu director adjunct Natalia Daniela Romee, la Liceul cu program sportiv „Petrache Trișcu“ din Craiova a fost declarat admis ca director Geri Constantin Mitroi, iar pentru adjuncți au promovat Mihaela Lucia Cristina Berindeie și Ionel Cătălin Brîndușoiu, iar la Școala profesională Specială Craiova a fost validată pentru director Minodora Tascu Stavre.

Situația în județ

Și la unitățile de învățământ din județ s-au definitivat situațiile pentru peste 30 de unități școlare. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Dolj au fost declarați admiși pe funcții de manageri candidații de la școlile din Dobrotești, Coțofenii din Dos, Măceșu de Jos, Podari, Cârna, Ghidici, Unirea, Moțăței, Dobrești, Ciupercenii Noi, Terpezița, Pleșoi, Negoi, Giubega, Galiciuca, Cioroiași, Siliștea Crucii, Cetate, Liceul „Independența“ Calafat, Brădești, Cernătești, Fărcaș, Fratoștița, Beloț, Breasta, Perișor, Drănic, Gogoșu, Întorsura, Afumați, Bistreț, Școala de Arte și Meserii Valea Stanciului. Sunt și situații în care un candidat a fost admis pentru mai multe funcții de conducere. Un astfel de exemplu este Nelu Iovan declarat admis ca director atât la Școala Carpen, cât și la cea din Vela. De asemenea, atât în Craiova, cât și în județ mai sunt școli la care nu s-a finalizat evaluarea tuturor candidaților.
Sunt și candidați care au obținut punctaj mare la scris, peste 45 de puncte, și nu au promovat fie proba CV-ului, fie interviul. Este cazul unor candidați care au optat pentru Școala din Catane, Seaca de Câmp, Brădești. Au fost și situații în care comisiile nu s-au întrunit. „Probele de evaluare a CV-ului și cea de interviu se desfășoară conform graficului avizat de Ministerul Educației Naționale și publicat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Dolj. Până în prezent, nu au fost probleme deosebite, majoritatea comisiilor întrunindu-se pentru evaluarea candidaților. Sunt și două excepții, una la Școala gimnazială Secu și alta la Școala gimnazială „Gheorghe Brăescu“ din Calafat, unde reprezentanții autorităților publice nu au fost prezenți. În aceste condiții, evaluarea candidaților a fost reprogramată. La Calafat știm că primarul nu s-a prezentat pentru că a trebuit să plece urgent din țară, iar la Secu nu ni s-au comunicat motivele“, a declarat inspectorul școlar general Lavinia Craioveanu. Concursul va continua în luna octombrie și în noiembrie. Validarea managerilor se va face pe 16 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS