5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieÎncepe duelul liceelor din Dolj

Începe duelul liceelor din Dolj

În perioada octombrie 2016 - mai 2017 se va desfășura cea de a IX-a ediție a concursului „Competiția tinereții“ (Foto: Carmen Rusan)
În perioada octombrie 2016 – mai 2017 se va desfășura cea de a IX-a ediție a concursului „Competiția tinereții“ (Foto: Carmen Rusan)

Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Dolj a anunțat ieri că în acest weekend va începe o nouă ediție a concursului „Competiția tinereții“. Elevi din 22 de licee din Dolj se vor întrece, în perioada octombrie 2016 – mai 2017, în a-și demonstra abilități de oratorie, dans, arte plastice, teatru, antreprenoriat sau sport. La final, se va desemna liceul anului. Anul trecut, acest titlu a revenit Liceului „Tudor Arghezi“ din Craiova. „Suntem la cea de a IX-a ediție a acestui concurs și putem spune că în ultimul timp a crescut interesul participării. Dacă anul trecut am avut 12 licee, din care unul din Calafat și restul din Craiova,  în această ediție s-au implicat 22 de unități școlare. Avem inclusiv liceele din Segarcea, Calafat, Bechet, Filiași. Este o competiție complexă, care le dezvoltă elevilor orizontul de cunoaștere. Oferim inclusiv cursuri de teatru și de antreprenoriat. Dacă vor mai fi unități școlare care doresc să se înscrie, pot fi primite în competiție“, a declarat Alina Ionescu, directorul Direcției Județeană pentru Tineret și Sport Dolj. Toate activitățile din cadrul „Competiției tinereții“ sunt vizate de Inspectoratul Școlar Județean Dolj. „Prin acest proiect vom fi un rival puternic al timpului pierdut pe rețelele de socializare. Le oferim alternativa petrecerii timpului liber prin activități care să le dezvolte  creativitatea,‭ ‬curajul,‭ ‬spiritul de echipă,‭ ‬talentul artistic“, a spus inspectorul școlar general Lavinia Craioveanu. Competiția tinereții va debuta sâmbătă cu parada liceelor, în centrul Craiovei, începând cu ora 11.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS