13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieTeme reduse la concursul pentru directorii de școli

Teme reduse la concursul pentru directorii de școli

S-a redus bibliografia pentru proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a funcțiilor de directori și directori adjuncți
S-a redus bibliografia pentru proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a funcțiilor de directori și directori adjuncți

Prima probă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct va viza verificarea cunoștințelor de management și leadership și nu legislația, informează Ministerul Educației prin nota telefonică transmisă către inspectoratele școlare.
Ministerul Educației Naționale a transmis o serie de precizări referitoare la concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din 12 octombrie. Managerii sunt informați că la proba scrisă vor avea de pregătit doar trei din cele opt teme bibliografice, fiind menținută doar tematica despre ledeaship și management educațional, învățarea vizibilă și analiza sistemului de învățământ preuniversitar din perspectiva unor statistici. Și la aceste teme se vor parcurge doar anumite capitole. Ministerul Educației a publicat și modele de subiecte pentru acest examen, care va verifica atât cunoștințele de management, cât și calitățile cognitive. Testele sunt tip grilă, cu variante de răspuns.
În ceea ce privește resursele bibliografice privind legislaţia, acestea sunt utile doar pentru pregătirea interviului. La acest capitol, cadrele didactice trebuie să cunoască Legea educației, Legea privind asigurarea calității în educație nr. 87/2011, regulamentul de inspecție școlară, regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, metodologia-cadru de organizare și funcționare a Consiliului de Administrație din cadrul unităților de învățământ. Pentru a promova concursul, un cadru didactic trebuie să obțină minimum 35 de puncte pentru fiecare din cele trei probe de concurs, care sunt examen scris, evaluarea CV-ului și interviul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS