6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieTrei elevi doljeni, laureaţi la faza naţională a Concursului „Tinere condeie“

Trei elevi doljeni, laureaţi la faza naţională a Concursului „Tinere condeie“

Cu doar câteva zile înainte de începerea noului an şcolar, trei elevi doljeni vor participa, în perioada 7-11 septembrie, la tabăra naţională a concursului „Tinere condeie“, ce se va desfăşura la Muncel, în județul Iaşi. Elevii doljeni au fost desemnaţi câştigători de către reprezentanţii Ministerului Educaţiei. „Bianca Tulbure, elevă la Şcoala Gimnazială «Traian» din Craiova, Denisa Bugheanu şi Mihai Dragomir, elevi la Colegiul Naţional «Fraţii Buzeşti», sunt extrem de talentaţi, creaţiile lor literare au impresionat juriul. În luna mai a avut loc etapa judeţeană a concursului de creaţie. La nivelul inspectoratului școlar s-a întrunit o comisie care a evaluat şi jurizat lucrările. Cele mai bune lucrări au fost trimise la Ministerul Educaţiei pentru evaluare“, a declarat Simona Chiriţă, inspector şcolar pentru activităţi extraşcolare la ISJ Dolj.
Concursul naţional „Tinere condeie“ este organizat de Ministerul Educației. La concurs au participat 270 de elevi din 27 de județe, după cum urmează: 190 de elevi la secțiunea IX-XII și 64 de elevi la secțiunea VII-VIII. Concursul de creație literară, ajuns la cea de a 50-a ediție, se adresează elevilor care sunt cel puțin în clasa a VII-a. Potrivit regulamentului, 80 de elevi (25 de la clasele mici și 55 de la liceu) sunt declarați laureați ai concursului şi primesc în tabăra de creație de la Muncel diplome de laureați.
Juriul concursului a fost format din: Petre Crăciun – președinte, scriitor, membru USR; prof. Anca Oprea; Nicolae Rotaru – scriitor, membru USR; Ion C. Ştefan – profesor, scriitor, membru USR; Adriana Ene – realizator emisiunea „Bucuria poveștilor“ de la Radio Trinitas și Andreea Marin – realizator emisiuni culturale la Radio România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS