12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieDirectorii de școli vor fi schimbați în funcție de rezultatele evaluărilor

Directorii de școli vor fi schimbați în funcție de rezultatele evaluărilor

Directorii unităților școlare din județul Dolj vor fi evaluați, iar în funcție de rezultat se va decide dacă vor mai primi sau nu un nou mandat de conducere
Directorii unităților școlare din județul Dolj vor fi evaluați, iar în funcție de rezultat se va decide dacă vor mai primi sau nu un nou mandat de conducere

Managerii unităților de învățământ preuniversitar trec prin evaluarea activității aferente ultimului an școlar, iar pe 16 august vor afla dacă vor primi sau nu un nou mandat. Evaluarea va pune accent pe managementul instituțional, care include activitatea internă, dar și colaborarea cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj.

Managerii școlari ocupă funcțiile de conducere prin detașare în interesul învățământului, care se face pe maximum un an școlar. Un nou contract managerial se încheie în august, în funcție de rezultatul evaluării. „Există o fișă de evaluare pe care directorii și-au depus-o la inspectoratul școlar, împreună cu raportul de activitate. Partea de management și dezvoltare instituțională este cea care cântărește cel mai mult în această fișă. Aceasta implică modul de conducere a școlii, adică documentele de proiectare a activității manageriale, documentele de organizare a activității de învățământ, regulamentul de ordine internă, conducerea operațională care implică proiectele pe care managerul instituției le-a realizat, inclusiv finanțarea europeană. Bineînțeles că un rol foarte important îl au comunicarea și atmosfera pe care conducerea școlii o întreține cu cadrele didactice, cu elevii, cu părinții, dar și cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj. Conform calendarului, pe 16 august, la nivelul Consiliului de Administrație, va avea loc o ședință prin care inspectorul general va propune cadrele didactice care vor fi detașate pentru funcția de director în anul școlar 2016-2017“, a precizat inspectorul școlar general Lavinia Craioveanu.
La Colegiul „Frații Buzești“, directorul adjunct va fi noul manager

Schimbări la nivelul conducerii vor avea loc inclusiv la Colegiul Național „Frații Buzești“. Directorul Zamfirică Petrescu va primi detașare în interesul învățământului ca director adjunct la Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu“, iar conducerea va fi preluată după cutume vechi, anunță reprezentanții ISJ Dolj.
„De fiecare dată când la Colegiul Național «Frații Buzești» s-a eliberat postul de director, funcția a fost preluată de un adjunct, iar în locul directorul adjunct a venit cel care era consilier educativ. La fel vom proceda și de această dată, doamna profesor Carmen Ștefănescu va primi numire pe postul de director. Ca director adjunct va fi numită doamna profesor Diana Cotescu. Propunerile au fost discutate inclusiv în consiliul profesoral al unității școlare și cadrele didactice și-au dat acordul pentru aceste numiri. Sunt convinsă că noua echipă va face față cerințelor“, a mai precizat inspectorul școlar general.
Noua echipă de manageri de la Colegiul Național „Frații Buzești“, dar și celelalte cadre didactice care vor fi detașate pe funcții de conducere vor avea contract de management începând cu data de 1 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS