5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieContestațiile au schimbat ierarhia la titularizări

Contestațiile au schimbat ierarhia la titularizări

Ieri s-au afișat rezultatele finale ale concursului de ocupare a posturilor didactice din județul Dolj
Ieri s-au afișat rezultatele finale ale concursului de ocupare a posturilor didactice din județul Dolj

Contestațiile depuse de cadrele didactice din Dolj la concursul de ocupare a posturilor din învățământul preuniversitar au schimbat ierarhia rezultatelor, notele fiind modificate atât în plus, cât și în minus, chiar și cu două puncte. În cazul disciplinei religie ortodoxă, la care este un singur post vacant, zece sutimi obținute de un candidat după contestații au schimbat clasamentul în privința titularizării.

99 de candidați care au susținut concursul pentru ocuparea posturilor didactice din județul Dolj au solicitat reevaluarea lucrărilor. Cea mai importantă modificare vizează disciplina religie ortodoxă, unde pentru un post vacant au concurat 25 de candidați. La afișarea inițială a rezultatelor, cea mai mare notă era 9,55, iar pe locul secund era un candidat cu 9,50. Acesta din urmă a depus contestație, iar după reevaluarea lucrării a primit 9,60, ceea ce l-a clasat pe primul loc, având întâietate la titularizare. „Schimbarea clasamentului pentru titularizare la religie s-a produs și pentru că acela care avea inițial cea mai mare notă nu a depus contestație“, a precizat inspectorul școlar general adjunct Janina Vașcu.
Note modificate în plus au fost și la limba română, cea mai mare creștere fiind de un punct, de la 6,25 la 7,25. De asemenea, la biologie, cea mai mare creștere a fost de la 5,40 la 6,15, iar la agricultură și horticultură, unde au fost doar trei candidați, din care doar unul avea inițial notă peste 5, după contestații a mai apărut un profesor cu un astfel de rezultat.

Au pierdut și două puncte

Rezultatele contestațiilor au schimbat punctajele în minus, în unele cazuri chiar și cu două puncte. Astfel, un candidat care a avut inițial nota 7,50 la limba și literatura franceză, după reevaluarea lucrării a rămas cu nota 5.00. Un alt exemplu este la educație fizică și sport, unde un candidat care avea inițial 5,35 a rămas cu nota finală 3,75, punctaj care nu îi mai dă dreptul de a mai solicita un post didactic în anul școlar următor, după cum prevede metodologia pentru ocuparea posturilor didactice. Și la chimie, punctajul unui candidat a ajuns de la 6,55 la 5,60.
Candidații care au concurat pentru posturi vacante și au obținut punctaje mari trebuie să participe la ședințele publice de titularizare din datele de 8 și 9 august. În Dolj sunt 28 de posturi vacante, dintre care zece sunt la muzică instrumentală și opt pentru maiștri instructori, trei pentru educatoare și două pentru învățători. Există câte un post vacant și pentru fizică, tehnologia informației, protecția mediului, religie ortodoxă și medicină generală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS