14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieUltimele zile de înscrieri la Colegiul Militar din Craiova

Ultimele zile de înscrieri la Colegiul Militar din Craiova

Elevii care doresc să se transfere la Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova își pot depune dosarele de înscriere până pe 29 iulie (Foto: Bogdan Grosu)
Elevii care doresc să se transfere la Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova își pot depune dosarele de înscriere până pe 29 iulie (Foto: Bogdan Grosu)

Elevii care au absolvit clasa a IX-a sau a X-a la profil de matematică-informatică au posibilitatea să se transfere la Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova, care își va redeschide porțile pentru prima promoție începând din anul școlar 2016-2017. Mai sunt însă două zile de înscrieri, care se desfășoară la cercurile militare de informare-recrutare.

S-a încheiat selecția elevilor de clasa a IX-a care își vor începe viața de licean în cadrul Colegiului Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova. Pentru a îndeplini condițiile de funcționare, unitatea școlară care va avea sediul în clădirile Batalionului de Instrucție, Comunicații și Informatică „Frații Buzești“ de pe strada Vasile Alecsandri, nr. 91, selectează elevi și pentru clasele a X-a și a XI-a. „Pentru a putea funcționa, am alocat 40 de locuri și pentru anul II, și alte 40 de locuri pentru anul III de studiu. La precizările făcute de Ministerul Apărării Naționale, am desfășurat activități de consiliere a elevilor și părinților din două colegii militare, Colegiul «Mihai Viteazul» de la Alba Iulia și Colegiul Militar de la Breaza, și am reușit ca o parte din elevii care erau din bazinul Olteniei să revină la Craiova pe bază de transfer. Pentru a completa numărul de clase și numărul de locuri, am apelat și la liceele civile. Elevii care doresc să vină prin transfer la Colegiul Militar «Tudor Vladimirescu», din anul II, respectiv anul III, trebuie să-și depună dosarele până pe 29 iulie la birourile de informare-recrutare din toate centrele militare județene, zonale sau de sector din toată România“, a explicat colonelul Gheorghe Dincă.

Condiții minime pentru candidați

Elevii care doresc să se transfere la Colegiul Militar din Craiova trebuie să îndeplinească anumite condiții pentru a fi acceptați. „Există disponibile 31 de locuri în clasa X-a și 32 de locuri pentru clasa XI-a, după transferurile de la celelalte colegii militare. Nu se admit decât copiii de la clasele cu profil de matematică-informatică. Există câteva condiții minimale pentru acceptarea candidaților. Trebuie să aibă media la purtare, la finalul clasei a IX-a și respectiv a clasei a X-a, mai mare de 9. Să aibă medii peste 7 la materiile de bază, matematică, informatică, fizică și engleză. De asemenea, media generală de absolvire a claselor a IX-a sau a X-a să fie mai mare de 8. Un candidat trebuie să îndeplinească toate aceste condiții pentru a-și depune dosarul“, a precizat colonelul Gheorghe Dincă. Cei care îndeplinesc condițiile pentru transfer vor avea de trecut și câteva probe. „Urmează ca pe o perioadă de două săptămâni, până pe 12 august, copiii, pe baza planificărilor pe care le primesc de la aceste birouri de informare-recrutare, să se prezinte la centrele zonale de selecție și orientare, în principiu la Alba Iulia și la Breaza, pentru a susține probele de pregătire fizică, de testare psihologică, după ce în prealabil și-au făcut vizita medicală la spitalele militare la care județele sunt arondate. După ce susțin și aceste probe, copiii se vor prezenta la Craiova, pe data de 18 august. Aici vor primi precizări și bibliografie pentru probele de diferențe, pe care trebuie să le susțină la disciplina Pregătire militară generală. Examenele de diferențe se vor derula pe 24 și 25 iulie“, a mai spus colonelul Gheorghe Dincă. Odată ce vor fi admiși, elevii Colegiului Militar vor fi pregătiți pentru cariera în domeniul apărării. Cei care vor refuza acest lucru vor fi obligați să achite costurile aferente cursurilor liceale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS