2.600 de absolvenți de liceu din Dolj au promovat bacalaureatul

Din 4.044 de candidați prezenți în Dolj la examenul de bacalaureat, 2.600 au promovat această sesiune, iar 1.444 de candidați au fost respinși. Rezultatele sunt înainte de contestații. (Foto: Lucian Anghel)
Din 4.044 de candidați prezenți în Dolj la examenul de bacalaureat, 2.600 au promovat această sesiune, iar 1.444 de candidați au fost respinși. Rezultatele sunt înainte de contestații. (Foto: Lucian Anghel)

Ieri s-au afișat rezultatele primei sesiuni a examenului de bacalaureat. În județul Dolj, din cei 4.044 de candidați înscriși, doar 2.600 s-au bucurat de reușita promovării acestei sesiuni, promovabilitatea fiind de 64,35%. Spre deosebire de anii anteriori, în această sesiune nici un liceu nu a avut reușită de 100%. În ceea ce privește mediile de zece, în Dolj o singură elevă a obținut acest rezultat.

Emoțiile primei sesiuni a examenului național de bacalaureat au luat sfârșit ieri, odată cu afișarea rezultatelor. La nivel național, 66,7% dintre absolvenții de liceu au obținut media șase. În Dolj, pentru această sesiune reușita a fost de 64,35%. „Este o creștere cu două procente față de anul trecut în ceea ce privește promovabilitatea de anul acesta la bacalaureat. Totodată, se observă o reușită mai mare decât anunța simularea de anul acesta la care doar 39,49% dintre elevi obțineau note de promovare. Pentru această sesiune au fost înscriși 4.376 de elevi, dintre care 302 au absentat, prezenți fiind 4.044. În urma rezultatelor parțiale au fost respinși 1.444 de candidați. De asemenea, au fost eliminați zece candidați pentru fraudă. 2.600 de elevi sunt declarați promovați, înainte de contestații. Îi felicit pe toți cei care au participat la organizarea acestui examen și le mulțumesc pentru modul în care și-au realizat atribuțiile. Îi felicit pe elevii care au promovat și le doresc succes la admiterea în învățământul superior“, a declarat inspectorul școlar general Lavinia Craioveanu.

O medie de 10

Deși s-a înregistrat o creștere generală a mediei de promovare a bacalaureatului, din situația pe unități de învățământ reiese că anul acesta la nici un liceu nu a fost procent de promovabilitate de 100%. Clasamentul pe unități școlare arată că cele mai bune rezultate au fost obținute la Colegiul Național „Frații Buzești“- 99,58%, pe locul al II-lea fiind Colegiul Național „Elena Cuza“ cu 98,87 %, iar pe locul al III-lea Colegiul Național „Carol I“ cu 98,54%, urmat de Colegiul Național „Ștefan Velovan“ cu 93,6% și Liceul Teologic Adventist din Craiova 87,1%. În ceea ce privește mediile de 10, la nivel național au fost 56 de candidați care au obținut un astfel de rezultat, printre aceștia fiind și o absolventă din Dolj. Candidata de zece este Georgiana Iustina Mateescu, absolventă a Colegiului Național „Frații Buzești“ din Craiova. Rezultatul nu este surprinzător pentru reprezentanții instituției de învățământ. „Este o elevă care a absolvit profilul de științe ale naturii și care a avut media 10 și în clasele IX-XII. În clasa ei au fost încă șase elevi cu media generală zece pe perioada liceului. La acest profil s-a intrat cu medie foarte mare, iar rezultatele de la bacalaureat arată faptul că sunt elevi care au reușit să rămână foarte buni pe perioada liceului“, a declarat Carmen Ștefănescu, directorul adjunct al Colegiului Național „Frații Buzești“.

Două licee cu nici un promovat

În ceea ce privește cele mai slabe rezultate și în această sesiune, două licee nu au avut nici un elev promovat. Cele două instituții de învățământ au avut astfel de rezultate și în sesiunile anterioare, iar conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj spune că într-unul din cazuri deja s-au luat măsuri. „Cele două instituții de învățământ cu nici un elev promovat sunt Liceul Tehnologic Inginer «Ionete Aurelian» de la Malu Mare, unde au fost prezenți cinci elevi, și Liceul Tehnologic Special «Beethoven», unde au susținut examenul șase candidați. În cazul liceului din Malu Mare, deja am luat măsuri. Începând din anul școlar 2016-2017, în planul de școlarizare nu mai există clasă de învățământ liceal de zi. În ceea ce privește Liceul Tehnologic Special «Beethoven», măsurile vor consta în intensificarea pregătirii elevilor. Acolo este ceva special, pentru că elevii sunt cu deficiențe“, a mai declarat inspectorul școlar general. Tot pe lista unităților de învățământ cu rezultate slabe se înscriu și alte patru unități școlare la care procentul de promovabilitate este sub 20%. „Liceele cu cele mai slabe rezultate în clasamentul pe Dolj, pe lângă cele două unități cu nici un promovat, sunt Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Craiova cu promovabilitate de 11,54%, Liceul Tehnologic «Ștefan Anghel» din Băilești – 14,29%, Liceul Tehnologic Auto Craiova – 15,15%, Liceul Tehnologic «Petre Baniță» Călărași -15,79%“, a declarat inspectorul școlar general, Lavinia Craioveanu. Acestea sunt rezultatele parțiale. Rezultatele finale, după con­testațiile depuse ieri de candidați, se vor afișa pe 16 iulie.

Cei care nu vor promova examenul nici după contestații se vor înscrie pentru sesiunea din toamnă, în perioada 18-22 iulie. Cea de a doua sesiune a examenului național de bacalaureat se va derula în perioada 16 august – 1 septembrie.


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 13 iulie 2016

Actualitate

» Cameron îşi încheie mandatul de premier: “Nu toate deciziile luate au fost corecte”
» Piscinele si strandurile autorizate din Dolj
» Eleva de nota 10 din Dolj vrea să fie medic
» Aparatură nouă şi laborator funcţional la SJU Craiova
» Iadul pe pământ într-o comună argeşeană
» Accident în comuna Podari
» Valer Dorneanu este noul preşedinte al CCR
» Gregorian Bivolaru va fi extrădat în România
» Theresa May, al doilea premier-femeie din istoria Marii Britanii
» Patru români au spart un cazinou din Germania
» În Grecia se prelungeşte întreruperea circulației trenurilor
» Campanie pentru purtarea centurii de siguranţă
» Clădirea Congresului american închisă din motive de securitate
» Lucrări pe A1 Bucureşti – Piteşti
» Bilanţul accidentului feroviar din Italia a ajuns la 25 de morţi

Dolj

» Dolj: Prins băut şi fără permis la volan
» ISU Dolj: Ce măsuri trebuie luate la arderea miriștilor sau a vegetației uscate
» Craiova: Incendiu la două anexe gospodăreşti din apropierea Stației Triaj
» Polițiștii craioveni au reținut un minor de 16 ani, bănuit de comiterea unui furt
» Dolj: Bărbat rănit în timpul unui accident rutier, la Livezi
» Aproape 200 de hectare de mirişti au ars ieri în Dolj
» Craiova: Polițiștii rutieri în acțiune
» Dolj: Puncte de prim ajutor pentru perioada de caniculă
» O nouă avertizare de Cod Galben pentru Oltenia
» Cod Galben de caniculă în Dolj şi Mehedinţi
» Nici cu recirculată nu au apă caldă cum ar vrea
» Salariul mediu net în Dolj a ajuns la 1.773 de lei
» Percheziţii la o grupare specializată în exploatarea persoanelor vulnerabile
» Accident mortal de muncă pe şantierul de la „Ion Oblemenco“
» A rupt semaforul cu BMW-ul
» Craiovean decedat în condiții suspecte la SJU Craiova
» Întreruperi energie electrică de mâine
» „Prietenii Istoriei“ la Muzeul Olteniei

Gorj

» Gorj: Anchetă după moartea bărbatului strivit sub un zid
» Gorj: Bărbat electrocutat mortal pe un stâlp de iluminat
» Un muncitor a murit sub un zid prăbuşit
» Măsuri anticaniculă la Târgu Jiu
» Patru eleve de 10 în Gorj

Olt

» Olt: Trafic pe un fir pe DN65, Slatina – Craiova

Mehedinţi

» Mehedinţi: Vacanță în siguranță alături de jandarmi
» Doljean urmărit pentru tentativă de omor, prins la Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I
» Siguranţa elevilor, o prioritate a Instituției Prefectului județului Mehedinți

Vâlcea

» Vâlcea: Ambasadorul Austriei în România în vizită la Prundeni
» Lucrări la carosabil pe DN7, Piteşti – Râmnicu Vâlcea

Sport

» Tenis: Monica Niculescu, eliminată în optimi la BRD Bucharest Open
» Atletism: Nicolae Soare a fost declarat nevinovat după ce fusese depistat pozitiv la meldonium
» Tenis de masă: Echipa de junioare a României a câștigat aurul european la Zagreb
» Handbal (f): România s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial

Educatie

» Bacalaureat 2016: Au fost depuse 44.399 de contestaţii
» 2.600 de absolvenți de liceu din Dolj au promovat bacalaureatul

Top