Trei eliminați și în ultima zi a bacalaureatului

3.798 de absolvenți de liceu din județul Dolj au susținut vineri ultima probă scrisă a bacalaureatului (Foto: Traian Mitrache)
3.798 de absolvenți de liceu din județul Dolj au susținut vineri ultima probă scrisă a bacalaureatului (Foto: Traian Mitrache)

Absolvenții de liceu au susținut vineri ultima probă scrisă a examenului național de bacalaureat. În județul Dolj au fost în sălile de examen 3.798 de candidați prezenți. Dintre aceștia, trei au fost eliminați pentru că au păstrat în sala de examen telefoanele mobile. Pentru gestul lor, candidații nu vor mai putea susține încă două sesiuni examenul de bacalaureat și li se anulează și restul probelor susținute până acum.

Biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică și argumentare, psihologie și sociologie, acestea au fost disciplinele de studiu la care au susținut absolvenții de liceu din județul Dolj ultima probă scrisă a bacalaureatului. Jumătate dintre candidați au optat pentru biologie și geografie. „Ultima probă a bacalaureatului a fost cea la alegere din aria profilului. Pentru acest examen au fost înscriși 4.021 de candidați, dar s-au prezentat cu 223 mai puțin. În ceea ce privește opțiunile au fost zece discipline de examen și 16 tipuri de variante de subiecte, diferențiate în funcție de profil. Cei mai mulți candidați s-au înscris la biologie – 1.705 candidați, apoi la biologie – peste 1.100 de elevi. Cei mai puțini au optat pentru filosofie – 11 candidați“, a declarat inspectorul școlar general, Lavinia Craioveanu. De asemenea, au fost și trei eliminați de la centrul de examen organizat la Liceul „Traian Vuia“ din Craiova. „Cei trei elevi au fost surprinși cu telefonul mobil“, a mai declarat inspectorul școlar general. În total, în această sesiune în județul Dolj au fost șapte candidați eliminați din examen, cu toate că membrii comisiilor de supraveghere le-au făcut instructajul și au menționat că nu au voie să aibă asupra lor telefoane mobile sau materiale didactice care pot fi folosite pentru rezolvarea subiectelor.

Marți se vor afișa rezultatele

Candidații care au participat la examen au afirmat la ieșirea din săli că subiectele la ultima probă nu i-au pus în dificultate. Candidații au rămas însă cu emoții în așteptarea rezultatelor care se vor afișa marți, 12 iulie, până la ora 16.00. „A fost destul de ușor. Am susținut examen la informatică pentru că am considerat că va fi ușor pentru mine care am absolvit profilul matematică-informatică. Subiectele au fost destul de accesibile. Nu am mai avut emoții. Cele mai multe emoții au fost la română. Aștept încrezător rezultatele“, a spus Alexandru Roșu de la centrul de examen organizat la Colegiul Național „Carol I“ din Craiova. Se pare că nici la biologie nu au fost cerințe dificile. „A fost bine. Am susținut proba la anatomie și fiziologie umană. Nu au fost subiecte dificile, chiar mai ușoare decât mă așteptam. În rest, la matematică a fost mai greu. Am emoții pentru rezultate. Vreau să obțin cât mai mult. Nu îmi trebuie media pentru admiterea la facultate, dar e un rezultat care arată cât am muncit în această perioadă“, a spus Mihaela Flămându. Media de la bacalaureat va fi folosită de unii candidați la admiterea la facultate. „Anul acesta, subiectele la toate probele bacalaureatului au fost ușoare la profilul uman. Sunt încrezătoare pentru rezultat. Cred că voi obține o notă mare și am nevoie de un astfel de rezultat pentru că vreau să optez pentru filologie la Craiova“, a spus Daia­na Pițică.

Pentru alți absolvenți de liceu, după bacalaureat urmează și examene de admitere la facultate. „Nu a fost deloc greu anul acesta la bacalaureat. Eu oricum nu am trecut de perioada examenelor, pentru că voi opta pentru Medicină“, a declarat Mihaela Ordeanu. Candidații care nu vor fi mulțumiți de rezultatul examenului de bacalaureat pot cere reevaluarea lucrărilor. Contestațiile se depun marți, până la ora 20.00.


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 9 iulie 2016

Actualitate

» Klaus Iohannis după întâlnirea NATO de la Varşovia: O brigadă multinaţională va staţiona în România
» Brexit: Guvernul britanic exclude posibilitatea organizării unui nou referendum
» Ministrul Mediului anunţă o nouă taxă de timbru
» Craiova: Razie a polițiștilor printre șoferi
» România va participa cu 96 de sportivi la Jocurile Olimpice de la RIO 2016
» Aproape 17.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, transportate cu barca pe Dunăre
» Transalpina și Transfăgărășan – închise în acest weekend
» Drum de coșmar către litoral: 21 de mașini au fost implicate în accidente
» Ursul Baloo din Straja a devenit un fel de ”cetățean de onoare”
» Ministrul Sănătății: ”Dorim o poziţie de negociere mai fermă pentru produsele farmaceutice”
» Scandalul plagiatelor – Nouă doctoranzi cer retragerea doctoratelor

Dolj

» Producătorii locali, față în față cu reprezentanții supermarketurilor
» Biblice, Dacice, Macedonice. Eseuri istorice, de Mihai Măceș Editura Macedoneanul
» „Universul culorilor“, la Galeriile Cromatic
» „Francesca“ și „Domestic“ închid luna de film românesc de la Londra
» Folclor sfâşietor la TRADEM
» Nu mai este nevoie de timbru fiscal la obținerea cazierului judiciar
» Ștrandul popular de la Jiu
» Întreruperi energie electrică de luni
» Doljeanul care, băut la volan, a accidentat mortal o femeie, după gratii

Gorj

» Școala Internațională de Vară „Constantin Brâncuşi“, la final
» Doi eliminați la ultima probă a examenului de bacalaureat
» Minerii trec la programul de lucru de șapte zile
» Poliţia anchetează moartea unui angajat al CEO
» Tânăra din maşina lui Căruntu a ingerat produse de curăţat, dar a fost salvată de medici
» Primăriţa din Stoina, achitată într-un dosar de corupţie
» Mii de turişti sunt aşteptaţi în weekend la Raliul de la Rânca
» Defileul Jiului se închide de luni

Sport

» Halep rămâne pe locul 5
» Ultimul test înainte de Rio pentru Ionescu

Educatie

» 10 la evaluarea națională și 70 de premii la olimpiadele școlare
» Trei eliminați și în ultima zi a bacalaureatului

Magazin

» Ia te uită! – Need for Speed: Începuturi
» Horoscopul săptămânii viitoare
» Bancul zilei
» Plan ingenios de evadare din timpul Holocaustului

Top