11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieConcurență pe locurile de la școlile profesionale din Segarcea și Plenița

Concurență pe locurile de la școlile profesionale din Segarcea și Plenița

Absolvenții de clasa a VIII-a vor mai putea opta pentru învățământul profesional în zilele de 15 și 16 iulie.
Absolvenții de clasa a VIII-a vor mai putea opta pentru învățământul profesional în zilele de 15 și 16 iulie.

Liceul „Horia Vintilă“ din Segarcea și Liceul „Nicolaescu Plopșor“ din Plenița vor organiza examen pentru selectarea elevilor care vor învăța la specializările din cadrul învățământului profesional cu durata de trei ani.
Unitățile școlare au mai mulți candidați decât locuri la două din specializări. „Concurența cea mai mare a fost înregistrată la Plenița pentru domeniul electric specializarea confecționer produse electrotehnice, iar la Segarcea la domeniul mecanică pentru specializarea mecanic auto. Selecția elevilor se va face printr-o probă de verificare a cunoștințelor de educație tehnologică“, a declarat inspectorul școlar general Lavinia Craioveanu.
La nivelul județului Dolj însă, în învățământul profesional s-au ocupat doar 51% din locurile disponibile. „Vineri s-a finalizat prima etapă de înscriere a elevilor la școala profesională. Au fost ocupate 652 de locuri din cele disponibile. Urmează cea de a doua etapă de înscrieri, care se va derula în zilele de 15 și 16 iulie. Cu siguranță, se vor îndrepta elevii și atunci spre școala profesională, mai ales că la finalul acestei săptămâni vom afla care este nota obținută la evaluarea națională și, prin urmare, media de admitere“, a mai precizat inspectorul școlar general.
Locurile rămase libere la învățământul profesional din Dolj vor fi publicate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Dolj, în zilele următoare, dar și la avizierele unităților școlare.
Din datele Inspectoratului Școlar Județean Dolj, candidați mulți s-au înscris la Colegiul „Gheorghe Chițu“ – 73, și la Liceul Tehnologic „Dimitrie Filișanu“ – 61 până vineri. La polul opus, cu cei mai puțini înscriși, se află Colegiul „C.D. Nenițescu“, fiind patru candidați la clasa de industrie textilă.
Admiterea la învățămân­tul profesional se va derula în trei etape, ultima etapă fiind conform calendarului în zilele de 1 și 2 septembrie. La această etapă vor participa și elevii care în prezent sunt în situație de corigență sau nu și-au încheiat situația școlară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS