22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Sesiunea națională de comunicări pentru studenți și tineri cercetători PROFIZ 2016

Craiova: Sesiunea națională de comunicări pentru studenți și tineri cercetători PROFIZ 2016

Departamentul de Fizică din cadrul Facultății de Științe din Craiova organizează mâine, faza națională a sesiunii de comunicări pentru studenți și tineri cercetători Profiz 2016, concurs aflat la cea de-a șasea ediție. Cei mai buni studenți din centrele universitare importante din țară se vor întâlni la Craiova, într-o competiţie care se desfășoară la un nivel științific ridicat, pentru a prezenta rezultatele obținute în domeniul lor de interes.
În ceea ce privește evaluarea prezentărilor, se vor urmări aspecte precum originalitatea temei alese, complexitatea, creativitatea, culegerea și interpretarea datelor experimentale, siguranța și claritatea răspunsurilor la întrebările formulate.

Alături de Departamentul de Fizică, se vor afla, ca de fiecare dată, reprezentanți ai unor companii importante din Oltenia (Alro, Cummins Generator Technologies, Smart ID) care vor prezenta direcțiile de dezvoltare ale acestora în România și vor acorda premiul “O zi alături de un manager”. Prin acordarea acestui premiu, se dorește înțelegerea activităților și a responsabilităților unui manager într-o companie.

Sesiunea națională de comunicări pentru studenți și tineri cercetători PROFIZ 2016 constituie debutul unei serii de evenimente care se vor desfășura la Departamentul de Fizică. Pe 19 mai va avea loc festivitatea de absolvire a studenților de la licență și masterat și va fi înmânată simbolic cheia succesului de la o generație la alta. În aceeași zi va urma cursul festiv susținut de CS I Florin Spineanu, de la Institutul de Fizică Atomică de la Măgurele despre provocările actuale legate de plasmă, fuziune și energia obținută din acest proces. Tot în data de 19 mai, vor fi anunțați câștigătorii sesiunii naționale de comunicări și vor fi acordate premiile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS