11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieCN „Frații Buzești“, record de premii la olimpiadele școlare

CN „Frații Buzești“, record de premii la olimpiadele școlare

Zi festivă ieri la Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova. Au fost premiați elevii care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele școlare, anul acesta fiind atins un nou record. Au fost obținute 297 de premii, dintre care 78 de premii I, 51 de premii II și 45 de premii III, iar restul sunt mențiuni. De asemenea, 94 de elevi s-au calificat la olimpiadele naționale pentru 18 discipline.

Elevii Colegiului Nați-onal „Frații Buzești“ din Craiova s-au remarcat anul trecut, obținând la fazele județene ale olimpiadelor școlare 275 de premii. „Este un record pe care trebuie să îl menținem. Mai mult decât atât cred că nu putem să obținem“, spunea, pe atunci, directorul Colegiului Național „Frații Buzești“, Zamfirică Petrescu. Anul acesta, însă, recordul a fost doborât tot de elevii acestui colegiu, fiind obținute cu 22 de premii mai mult. „Am înregistrat o creștere considerabilă a performanței școlare. Am ajuns la 297 de premii. Avem și un număr mai mare de copii care s-au calificat la fazele naționale ale olimpiadelor școlare. Dacă anul trecut am avut 84 de elevi la olimpiadele naționale, anul acesta avem cu zece mai mult. De asemenea, avem trei premii speciale și o elevă în clasa a X-a calificată la Olimpiada de științe a Uniunii Europene, Diana Gabroveanu. Sunt rezultate foarte bune pe care elevii noștri
le-au obținut și anul acesta“, a precizat Carmen Ștefănescu, directorul adjunct al colegiului. Performanțele din acest an sunt la discipline diferite. 94 de elevi s-au calificat la olimpiadele naționale de: biologie, chimie, matematică, istorie, limba română, fizică, astronomie, limba engleză, limba latină, geografie, religie ortodoxă, informatică, șah, limba germană, limba franceză, limba neogreacă, cultură civică.

Performanța, recompensată

Pentru performanța obținută anul acesta, elevii au primit premii în bani, oferite prin Fundația „Frații Buzești“. „Pentru premierea de anul acesta, suma alocată este de 44.720 de lei. Premiile vor consta în sume de 150 de lei pentru calificarea la națională, 150 de lei pentru premiul I, 130 de lei pentru premiul II și 120 de lei pentru locul III. Sunt însă și elevi care au obținut două-trei și chiar patru premii. În cazul lor, sumele se cumulează“, a precizat Zamfirică Petrescu, directorul colegiului. De altfel, elevii de la Colegiul Național „Frații Buzești“ au fost felicitați de cadre didactice din învățământul preuniversitar, din învățământul universitar și chiar de medici. „Și eu am fost elev al acestui colegiu și îmi amintesc că, pe atunci, cu toții ne doream să crească performanța. Azi putem spune că nu mai aveți concurență“, a declarat prof. univ. dr. Radu Constantinescu, prorector al Universității din Craiova. „În ultimii ani, elevii Colegiului «Frații Buzești» au bătut toate recordurile, întrecându-se pe ei, obținând premii după premii, atât la olimpiadele naționale, cât și la cele internaționale. Astăzi, prestigiul Colegiului «Frații Buzești» este mai mare decât oricând, iar reputația de care se bucură a atins apogeul. Toate acestea se datorează aceleiași atmosfere de seriozitate, de muncă făcută cu temei, fără odihnă și fără rabat de la calitate. Aceasta este emblema liceului nostru, instituită de la înființare și dusă mai departe de elevii de azi și de profesorii care îi instruiesc“, a fost mesajul transmis de chirurgul Irinel Popescu. Printre invitați s-a aflat și inspectorul școlar general Lavinia Craioveanu, care a afirmat că „o bună parte din elevii premiați de Colegiul Național «Frații Buzești» se vor regăsi și în festivitatea de premiere care va fi organizată de Inspectoratul Școlar Județean Dolj, după fazele naționale“. Olimpiadele naționale se vor derula în luna aprilie, în cadrul Săptămânii Altfel, dar și în vacanța de primăvară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS